Cooliónak mostanában nem jön ki a lépés. Mintha csak egy gengszterfilm forgatókönyve válna valóra, a rappert ismét elkapták illegális fegyverbirtoklásért. Ezúttal a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren találták meg a biztonságiak - a rapper akár három év börtönt is kaphat. 

Cooliót már többször is elítélték: egyszer azért, mert fegyvert rejtegetett egy járműben, egyszer pedig kokainbirtoklásért – mindezek miatt pedig eltiltották a fegyvertartástól. Ehhez képest szeptember közepén éppen egy koncertjére tartott, amikor a rendőrök leszállíttatták a repülőről, mert fegyvert találtak egy hozzá tartozó táskában. Később a kihallgatáson a Los Angeles-i rendőrségnek bevallotta, hogy övé volt a fegyver.

A Veszélyes Kölykök főcímzenéjét jegyző rappernek október 13-án kellett volna megjelenni a bíróságon, de a meghallgatását elhalasztották, mert Coolio éppen az államon kívül turnézik. Ha az elhalasztott időpontban, október 26-án sem jelenik meg a bíróságon, letartóztatási parancsot adnak ki ellene. Ha az eljárás végén bűnösnek találják, akár három év börtönt is kaphat.

Via US Magazine