November 8-án a brit királyi család sajtóirodája hivatalos közleményt adott ki, amiben arra kérnek mindenkit, hogy hagyják békén Harry herceg barátnőjét.

Harry herceg nemrég jött össze Meghan Markle modell/színésznővel, és ez már nem csak egy egyszerű pletyka, mivel a pár megerősítette, hogy együtt vannak.

A hivatalos közleményt azért kellett kiadnia a kommunikációért felelős titkárságnak, mert Meghan Markle-t az utóbbi napokban rengeteg – egyelőre csak – verbális támadás érte.

Ahogy a közleményben írják, Markle-t nem csak az egyszeri kommentelők támadták, hanem újságok is címlapjaikon. Harry herceg barátnője szexista beszólásokat kapott, illetve származása miatt is hőbörögnek, de még szüleit sem hagyják békén, anyját állítólag nem hagyják békén a fotósok, akik még az otthonába is be akartak jutni.

Harry herceg aggódik Ms. Markle biztonsága miatt, és mélységesen csalódott, amiért ő nem képes megvédeni őt. Nincs rendjén, hogy egy pár hónapja tartó kapcsolat miatt Ms. Markle támadások célpontja lett. A herceg tisztában van vele, hogy erre az lesz a reakció, hogy 'ennek a kapcsolatnak ez az ára, amit kell fizetnie', illetve 'ez is a játék része', de ezekkel a kijelentésekkel a herceg nem ért egyet, ez ugyanis nem egy játék, hanem az ő és barátnője élete

– írják a közleményben, amit azzal zárnak, hogy Harry herceg arra kér mindenkit, fejezzék be a támadásokat, mielőtt a dolgok elfajulnának.

Azt is hozzátették, hogy tisztában vannak azzal, hogy valóban furcsa, hogy a királyi családnak egy ilyen témában kell hivatalos közleményt kiadnia, de reménykednek benne, hogy így már mindenki megérti, mekkora a probléma.