Emlékeznek még Morgan Spurlockra? Ő volt az, aki a gyorséttermi étkezés veszélyeire felhívta a figyelmet az egész világon nagy visszhangot kiváltó Super Size Me című független filmmel.

A rendezőt még Oscar-díjra is jelölték a 2004-es alkotásával, most pedig ugyanez a rendező egy Ohio állambeli gyorséttermet reklámoz, kezében egy csirkés szendviccsel.

Coming to you November 19th Columbus, OH! Get ready for #holychickenusa #toogoodtobetrue #cluckcluck

Holy Chicken! (@holychickenusa) által közzétett fénykép,

Nem igazán értjük a jelenséget: ez most valami ironikus duplacsavar akar lenni vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy valaki már megint bort ivott és vizet prédikált? 

Igaz, hogy a Holy Chicken étterem egészséges, természetes alapanyagokból készült, kézműves ételeket árusít, de hát mégiscsak fastfoodról, vagyis gyorskajáról van szó. Arról a gyorskajáról, ami ellen Spurlock olyan intenzíven protestál már évek óta.

Vagy lehet, hogy arról van szó, hogy a filmrendező nem is tudott a reklámkampányról, és csak a kezébe fotosoppolták a szendvicset? Ha így van, akkor miért nem reagál valamit a hirdetésre Morgan Spurlock?

Ön szerint mi történt a Super Size Me rendezőjével?

Update: A Fox News híréből kiderült az igazság: Morgan Spurlock valóban gyorséttermet nyitott Ohióban, ezért reklámozza ezt a terméket az Instagramon. Az étterem november 19-én nyit meg, és  mindenfél adaléktól, hormontól mentes, biofarmon nevelt csirkéből készült szendvicseket árul majd. A kör tényleg bezárult. 

Via Upprox, Fox News