Csonka András énekel, amióta világ a világ (jó, talán nem pont azóta), amivel számtalan rajongót örvendeztet meg rendszeresen. Láthatóan semmiképp sem szeretne leszokni megnyugtató tevékenységéről, így (egy hetilap mellékleteként) kiadott egy válogatás lemezt, amelyen a Ding-Dongtól elkezdve az összes, valaha kedvelt dala meghallgatható, és ami a pláne, hogy 

új, eddig ismeretlen számok is megjelennek rajta.

Ilyen például ez a Fonográf-dal, amit nem csak úgy simán, cél nélkül dolgozott fel: komoly háttere van, amelyet ő maga osztott meg velünk:

Ezzel a Fonográf dallal szeretném az embereket ráébreszteni, hogy minden sokkal könnyebb lenne, ha néha belátnánk, hogy hibáztunk, és elnézést kérnénk, ha lenne erőnk és bátorságunk kimondani : bocsánat, aztán tiszta lappal indulni tovább. Az egyre gonoszabb, megosztottabb, indulatosabb világban ez különösen fontos lenne, akár a politikusokról, akár egy szerelemről, akár egy gyermeki csínyről, akár egy zsúfolt villamosan történő vitáról, vagy bármiről is legyen szó.

Ha még nem győzte meg végérvényesen, akkor próbáljon meg Gálvölgyi Jánosra és Benedek Miklósra koncentrálni, és ön is érezni fogja, hogy nevetve mennyivel jobb az élet.

Szóval a lényeg: fogadja meg Csonka András tanácsait, és ne gyűlölködjön ön sem, hiszen az nem kellemes időtöltés!