13391271 667503826738815 1297591710 n

Bárcsak nekünk is lenne egy igazi trash-hercegnőnk!

jv
2016.11.28. 18:02

Ha egyszer is kinyitotta már a Daily Mail oldalát, kizárt, hogy ne futott volna bele a Geordie Shore szereplőibe. Ez egy olyan összeköltözős reality, ahol nincsenek tematikus hetek, mint a Való Világban, nem kell hónapokig bezárni a szereplőket ahhoz, hogy show-t csináljanak – elég az ingyen pia, és a szoli, kellően prosztók maguktól is. Az első ilyen műsor a Jersey Shore volt, amelyet New Jersey-ben forgattak (2009-2012 között adta az MTV).

Régen lehet, hogy Pauly D jelentette a műfaj csúcsát, de ez már a múlt. A Geordie Shore túltesz mindenen. A lényeg:

ha nincs önkontroll, szégyenérzet, akkor lesz sikertörténet.

Márpedig a reality newcastle-i verziójában egyetlen szégyenlős szereplőt sem találunk. 

****

Charlotte Letitia Crosby (@charlottegshore) által közzétett fénykép,

Úgy néz ki, hogy jövőre nálunk is indulhat a Budapest Shore az RTL Spike-on. Ennek jelentőségét igazán akkor értjük meg, ha megismerjük a külföldi trashreality királyát és királynőjét egy személyben: Charlotte Crosbyt. 

Crosby 5 év alatt odáig jutott, hogy a következő trashgenerációnak osztogat tanácsokat, és büszkén mutatja körbe az OK magazinnak a chesterfieldi luxuslakását (négy hálóval, öt fürdővel, edzőteremmel, moziszobával, úszómedencével). És mindezt miért rejtegetné?! Charlotte Crosby az a lassan C-kategóriás celeb, aki büszke rá, hogy lentről kezdte, és gyakorlatilag mindent megtett a hírnévért. 

NA de hogy jutott idáig?

A Geordie Shore már az ötödik évnél és a tizenharmadik évadnál tart. Crosby benne volt az alapcsapatban, és tényleg a szemünk előtt jött rá, mennyivel többre viheti a szakmájában, ha kockásra gyúrja a hasát, és átszabat ezt meg azt a testén. A 26 éves lány alig volt 21, mikor otthonról a Geordie-házba költözött. A bemutatkozó szövegében a következőkkel jellemezte magát:

Soha nem csókoltam meg senkit, akinek ne lett volna kockás hasa. 

Jó, lehet, hogy más írta meg neki a szöveget, de azt már maga Crosby mondta, hogy a legújabb igen is meg nem is-barátja azért tetszik neki, mert dögös. Nem akarok álszent lenni, hogy csak a belső számít, mert nem, de a Geordie Shore-ra hatványozottabban igaz, hogy a jó pasit a szemöldökben és barnítóban mérik. Itt nem szégyen, ha egy fiú ápoltabb, mint egy lány. Az első évadban feltűnt Jay például olyan szemöldököt gyantáztatott magának, amilyet még a Jersey Shore-ban se mertek volna. 

Pisitől a ruhamárkáig

Charlotte Letitia Crosby mindent megtestesít, ami Geordie. De állj, mi az, hogy Geordie? Ha a Jersey Shore New Jersey-re utal, ahol rengeteg többgenerációs olasz bevándorló család él, akkor a brit verziónak is van értelme. Geordie a neve az Anglia északkeleti részén, Newcastle környékén élőknek, akik jellegzetes Geordie-dialektusban beszélnek. 

Crosby-nek tökéletes Geordie-pedigréje van. Newcastle upon Tyne-től nem messze, Sunderland városában született. Errefelé a lányok barnítókrémet kennek magukra, póthajat akasztanak a fejükre, és szemöldököt karcoló műszempillát ragasztanak fel. Aki ettől a recepttől eltér, nem is igazi Geordie-girl.

De szerencsére Charlotte Crosby azonnal beilleszkedett. Ivott, szexelt, meztelenkedett, pisilt, ahol a szükség érte. 

Igen, ha pisilnie kellett, pisilt. Legyen az szex közben, az ágyban, vagy a nyílt utcán. Elég megnézni a celeb legjobb pillanatait, hogy képbe kerüljünk vele.

De elérte, amire vágyott, szinte naponta írnak róla. Mivel az MTV zászlóshajójának egyik arca, egészen nívós eseményekre is meghívják. Ráadásul megnyerte a tavalyi celeb Big Brothert Angliában, és egy időre átcuccolt az MTV hasonló arcokkal építkező Ex On The Beach műsorára, ahol Charlotte Crosby találkozott az örök Geordie-exével, Gazzal, azaz Gary Beadle-lel. Több évadot együtt ittak, buliztak, szexeltek. Bár Gaz, a szintén kipattintott, a már említett kritériumoknak megfelelő fiú inkább csak kihasználta, hogy nem kell messzire mennie, ha unatkozik. 

De Beadle már a múlté, Crosbynak nemcsak négy hálója, de ruhamárkája is van. Ráadásul a saját cégének az arca. Sok az egyben. 

Az igazi geordie-k nem hercegnők

De nem ám. Az alapcsapat mind olyan lányokból áll, akik összerakják magukat egy-egy bulira, de levodkázzák a srácokat. A magassarkú csak álca, az este közepén általában lekerül, vagy a Geordie-fiúk segítenek be, cipelik a hátukon a kidőlt lányokat. Még 2011-ben, Charlotte Crosbyval az élen, mindegyikük úgy kezdte a realityt, hogy felvállalták a prosztóságukat, hogy nem tökéletesek. 

Ezt úgy kell érteni, hogy a mű-, de nem a hollywoodi szépségideált követték. Nem volt hibátlan alakjuk, mondjuk ki, imádtak zabálni. A múlt idő pedig indokolt, ugyanis nem kizárt, hogy rájöttek, hogy egészségesebb életmóddal nagyobb piacot tudnak elérni. Kezdjük ott, hogy Crosby átműttette az arcát. Az orra sem a régi, a szájába is kerülhetett valami, az alakja pedig köszönőviszonyban sincs a régi Geordie-s időkkel. Úgy hetente emlékszik meg az Instagramon, hogy milyen volt anno, és milyen lett a torna DVD-je után.

Hogy a hazai verzióban, a Budapest Shore-ban milyen arcok lesznek, azt még nem tudni. Egyelőre a Viacom csak tervezi, hogy a jövő évben elindítják a műsort. De őszintén remélem, hogy egy év múlva már nekünk is meglesz a saját Charlotte-unk. 

Nekünk Mici, másnak Charlotte jutott

Bár a Való Világ csak némi jó indulattal emlegethető egy lapon a Geordie Shore-ral, nincs más hazai példánk. Az Aranypartnak rég vége, pedig minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a legjobb reality volt Magyarországon. Az, hogy nem kell a szereplők 24 óráját látnunk, nem ront az élményen, pont ellenkezőleg. Az se érdekel, ha a programokat megrendezik, a többi jön magától, ha jó a casting, megvan a buli magától. És nem kell a zuhanyzáson csámcsognunk, történik nagyobb kaland is a műsorban. Éden/Aranypart Levi se parancsra hányt a bőröndjébe, majd feküdt az eredménybe. 

A Való Világban mindig az a sztori, ha két villalakó szexel. Ha nem szexel, akkor meg vetkőzik, illetve csak öltözködik, de ez már részletkérdés. Charlotte Crosby és a kollégái/barátai ennél pont eggyel csinálnak többet. Buliznak, amíg csak megállnak a lábukon. Talán még utána is.