Sheen a brit The Times-nak adott interjújában beszélt arról, hogy a jövőben többet szeretne politikai aktivistaként a közösségért tenni, ez pedig meglehet, hogy háttérbe szorítja a filmezést. A cikk azzal a címmel jelent meg szombaton, hogy Michael Sheen abbahagyja a színészi pályáját, hogy aktivistaként szólaljon fel. 

Ugyanúgy, ahogy a nácikat meg kellett volna állítani a harmincas években, azt is meg kell állítani, ami most van készülőben. 

– mondta Sheen.  

A sajtó nagy része átvette az interjút, és azt emelte ki, hogy a színész szinte már el is döntötte, hogy visszavonul. De később Twitteren és Tumblr-en is pontosította a cikket, hogy erről szó sincs, még nem döntötte el. Egyszerűen csak nem hagyhatja szó nélkül, ami a világban zajlik – utalva a Brexitre, illetve Donald Trump megválasztására. 

NEM jelentettem ki, hogy felhagyok a színészettel, és otthagyom Hollywoodot a politikáért.

Eredetileg az interjúban azt mondtam, hogy az elmúlt években sokkal inkább részt veszek a közösségi életben odahaza, és a politikai helyzet miatt ez az, amire többet szeretnék koncentrálni. A riporter megkérdezte, hogy ez milyen hatással lesz a karrieremre, és elmondtam, hogy talán azt jelentheti, hogy kevesebb szerepet vállalok, és talán egy időre le is állok VALAMIKOR. De még nem tudom. 

– írta Tumblr-en. A teljes posztot itt tudja elolvasni. 

(Hollywood Reporter)