Tom Hardy szilveszterkor olvasott mesét a BBC gyerekcsatornáján, méghozzá egy kedves történetet egy kalapos buliról. Hardy körülvette magát plüssállatokkal, az ölében pedig már idő előtt elaludt Woody, a kutyája. Mondjuk ez jó jel, ha esti meséről van szó. 

Szóval Hardy sapkában mesélt sapkákról, és egy peches kisfiú kalandjairól. Főhősünket meghívták az év legkalaposabb partijára, ahol egyetlen kikötés volt. 

Annyi plusz egy főt hozhatunk, amennyit csak akarunk, de a kalapot nehogy otthon hagyjuk, különben nincs buli. 

A fiú kissé zaklatottan kutatott a ruhásszekrényben, de sehogy sem sikerült eleget tennie a dress code-nak. Hiányos öltözetben indult el Nigelhez, a házigazdához, reménykedve, hogy az ajtónálló eltekint a szigorú szabályoktól. Az odaúton szerencsére szembejött egy kalapos majom. A fiú megörült, hogy megérkezett a megmentője, de a majom nem adta a kalapját. Kénytelen volt magával vinni az új barátot. A biztonsági őr viszont azt mondta, hogy ez így nem lesz jó. Kizárólag monoklis majom léphet be az ajtón. Egy borztól szereztek monoklit, de neki meg be kellett mutatnia a zongoratudományát. Ekkor jött az elefánt, akiről pedig a tütü hiányzott. 

Óriási kő esett le hősünk szívéről,  mikor kiderült, hogy eltévesztette a házszámot. Kicsit késve ugyan, de végül megérkezett a barátjához, és mulatott egy nagyot új társaival. 

Biztos a kisebbeknek is tetszett Tom Hardy meséje, de a Twitteren inkább a nők (gyerekkel vagy gyerek nélkül) olvadoztak Hardytól. 

(Independent)