Először is szögezzük le, hogy ez egy tényleg fontos dolog. Szó sincs róla, hogy médiatörténeti mérföldkő lenne, de az elmúlt időszakot, valamint a realitycelebnő közösségi oldalakhoz való viszonyát nézve, (vagyis hogy mindig, mindent megosztott magáról) ez valóban hírértéknek minősül.

A párizsi kirablás óta nem rakott ki magáról spontán, szerkesztetlen képet (csak családi fotókat)  erre most, január 7-én a Snapchaten posztolt egy szelfit, amin maga is jelzi, hogy ez 2017 első Kim Kardashian-szelfije.

(A fenti fotó egy olyan instagram oldalról származik, ami Kim Kardashian snpachates posztjait gyűjti. Ezt nem Kim Kardashianhez tartozik, de attól a kép még tőle van.)

Rendben, de miért fontos ez?

Röviden:

A párizsi kirablás óta Kardashian nem posztolt magáról olyan fotót, ami alapján be lehetett volna azonosítani, hogy az adott pillanatban hol van, és mit csinál. A Snapchatre kirakott kép egyedisége az, hogy csak az adott pillanatban készített fotót vagy videót lehet közzé tenni, nem lehet a telefon galériájából egy régebbi képet kiválasztani, megfilterezni, majd közzé tenni, mert itt pont az azonnaliság a lényeg. A posztból kiderült, hogy Kim Kardashian akkor az anyjával volt egy kocsiban. Ezzel véget ért a hónapok óta tartó némaság, megint megnyílt közössége előtt és bátran, spontánul posztolt valamit magáról.

Hosszabban:

2016 októberében több trauma is érte a Kardashian családot. Leginkább Kim Kardashiant és férjét, Kanye Westet.

Október 2-án öt rendőrnek öltözött fegyveres megtámadta a Párizsi Divathétre látogatott realitycelebet, megkötözték és a luxusapartman fürdőszobájába zárták, majd 10 millió eurónak megfelelő ékszert vittek magukkal. Az esettel kapcsolatban több furcsaság is volt. Az is felmerült, hogy a luxusapartman recepciósa is benne volt az akcióban, mert "hihetetlenül nyugodt" volt. Aztán az is érdekes volt, hogy egy biztonsági kamera se nagyon volt a környéken, de a házban se, pedig ilyen kaliberű hírességeknél az a minimum, hogy a hálószobát akkor is monitoron figyelik a testőrök, amikor a celeb alszik. Végül előkerült egy felvétel az elkövetőkről. Egy ékszer megkerült, mivel az egyik elkövető eldobta/elejtette menekülés közben, de a ritka gyémántgyűrűről azóta sincs hír.

Amikor úgy tűnt, hogy ez a botrány lecsengett, akkor jött egy hír november 22-én, hogy Kanye Westet kórházba szállították.

A rapper összeomlása a közelmúlt eseményeire vezethető vissza. A párizsi kirabláson túl is elég nagy nyomás alatt volt a koncert turnéja, a divatmárkájának újabb kollekciójának bemutatása és anyja halálának évfordulója miatt. Annyira rosszul volt, hogy még hálaadásra sem hagyhatta el a kórházat. Kim Kardashian végig ott volt mellette és lelkiismeretes nővérként gondoskodott róla.

Amikor úgy tűnt, hogy minden rendben van, akkor jött a hír, vagyis inkább pletyka, hogy Kim Kardashian válni akar.

Arról is volt egy álhír, hogy párterápiára járnak. Ha lesz válás, ha nem, annyi biztos, hogy egyszer már elmentek egy közös, romantikus vacsorára.

Ebben az időszakban mind a két híresség visszafogta a közszereplést. Ezért fontos most, hogy Kim Kardashian megosztott egy szelfit magáról, mert ezzel nagyjából azt üzeni, hogy (ha nem is teljesen, de valamennyire) maga mögött hagyta a párizsi kirablás és férje összeomlása okozta nehéz időszakot. Egy hétköznapi ember esetében is lényeges, hogy az ilyen esetek után visszaszerezze régi önbizalmát, de egy olyan illetőnél meg pláne, aki még szakmai szemmel is meghatározó személyiségnek számít a közösségi médiában.