Májusban francia Riviéra, nyáron Ibiza, télen Aspen és fehér homokos tengerpartok. Valahogy így néz ki a gazdagok és híresek Instagramja. Decembertől beindul a telelő szezon, és akár a Velveten, akár Facebookon vagy Instagramon tuti, hogy szembejön jó néhány celeb mondjuk a trópusokról. Tegyük fel, hogy valaki nemcsak utazni szeret, de van hozzá pár milliója is, ötlete viszont kevés. Ha mindenképpen a hírességek után akar menni, segítünk, mi legyen az úti cél, és mennyit rakjon félre. Ja, és a legfontosabb, hogy kikkel találkozhat a vakáció alatt. 

Saint Barts

Azaz Saint-Barthélemy (St. Barth, ahogy tetszik) szigete a Karib-térségben, úgy 250 kilométerre Puerto Ricótól (ott ezt a celebapartmant ajánlanánk, amit mindössze 340 millió dollárból újítottak fel). Aki valaha számított, vagy számítani fog, megfordult a szigeten. Legutóbb Cindy Crawfordékat fotózták le a parton.

Ő meg pláne nem maradhat ki a mókából.

A tájat úgy kell elképzelni, ahogy egy giccses képeslapot. Kristálytiszta lagúnák, fehér homok, pálmafák. Már csak azért is érdemes télen Saint Bartsra menni, mert májustól novemberig tart a nyár, ezzel együtt az esős évszak. Decembertől áprilisig igazán kellemes az éghajlat. Januárban 22-29 fog az átlaghőmérséklet. Ez eddig szuper,

de mennyi az annyi? 

Általában ilyen messzire minimum két hétre megy az ember, de egy elfoglalt celeb nem mindig engedhet meg magának ilyen hosszú szabadságot, úgyhogy legyen egy hét. 

Repülőjegy: február elején akár 344 ezerért (per fő) eljuthatunk a St. Jean reptérre Budapestről (találtunk 430 ezer forintért is, nem kell aggódni). Átlagosan 15-20 óra a menetidő, és minimum kétszer át kell szállni, de ezért a látványért megéri ugye. Ja, és az árak turista osztályra vonatkoznak, Buisness classon meglehetősen szürreális összegeket dobott ki a kereső. Egymillió forintért is repülhetünk plusz pezsgőért, nagyobb térért cserébe, valószínűleg síró babák nélkül. 

Szállás: nyilván kempingben, sátrakkal is meg lehet oldani ezt a kérdést, de most nem a filléres, a többségnek elérhető utazásokra koncentrálunk. A luxus a lényeg. A határ a csillagos ég, hiszen a könnyen rákereshető hotelek mellett ott vannak a magánapartmanok, minden extrával, amit csak el tudunk képzelni. Vagy választhatunk jachtot is. Maradjunk az arany középútnál, a halandók ötcsillagos hoteleinél. A Trip Advisor 10 legjobb ajánlatát néztük meg, ami alapján már 295 ezerért is foglalhatunk két főre, legalábbis február első hetére jelen pillanatban ez a legkedvezőbb ajánlat. Ez persze csak jéghegy lába. Úgy eltűnhet félmillió forint egy óceánra néző szobáért, hogy észre se vesszük. 

Seychelle-szigetek

Az Indiai-óceánon mintegy 155 szigetből álló szigetállam. A legközelebbi part, Szomália is 1800 kilométerre húzódik. Az éghajlat pedig megint trópusi, a homok fehér, pálmafák, korallzátonyok mindenhol. A népszerűségéről csak annyit, hogy George Clooney és felesége, Amal Clooney még 2014-ben az egyik szigeten töltötték a nászútjukat, és 47 ezer dollárt, azaz majdnem 14 millió forintot költöttek az utazásra. Persze kevesebből is kijöhet, ha nem magánszállásban gondolkodik, de azért pár millió kelleni fog. 

Repülőjegy: ha már St. Bartsnál a februárt céloztuk meg, maradjunk ennél a hónapnál. Az idő miatt kár izgulni, a Seychelle-szigeteken az évi középhőmérséklet 27 körül van, és napi 7 órát süt a nap. Mahe-sziget repterére már 200 ezer forint körül találni jegyet, de ez csak a béna turista osztályra szól. Két átszállásra számítson, és 24 óra alatt aligha ússza meg az odautat. 

Szállás: akinek esetleg nem felelnek meg az éttermek, mehet olyan helyre, ahol egy külön bejáratú séf főz a vendégekre. De maradjunk a realitás talaján, ha nagyon ügyes, 200 ezer forinttól kifoghat egy szobát 6 éjszakára, de inkább 300-400 ezer az átlag. Aki nem George Clooney, az nézhet last minute utakat is, átlagosan 900 ezer forintért két főre. És ez már all inclusive, haló. 

Maldív-szigetek

Mivel, illetve kivel is csinálhatnánk nagyobb kedvet a Maldív-szigetekhez, mint Andy Vajna feleségével?! Vajna Tímea 2016 utolsó hetét a trópusokon töltötte

#werk #afternewyearsparty #currentmood thanks for the pic @aravind_prabhathika

Timea Vajna (@timeavajna) által közzétett fénykép,

Az árak nagyjából hasonlóak a Seychelle-szigetekhez, úgyhogy inkább a képek beszéljenek az adatok helyett. Fapadosabb megoldásokat itt is találni, egy hétre 200 ezer per főtől, de ennyiért csak három csillagra futja, az meg ugye kinek kell. 

Aspen

Nálunk inkább a közeli és jóval olcsóbb Szlovákia vagy éppen a távolabbi, de furcsamód spórolósabb Franciaország jöhet szóba, ha síelésről van szó. Akinek kevésbé számít a pénz, a szuper pályák viszont annál inkább, Ausztriát, esetleg Svájcot választja. De most rugaszkodjunk el a valóságtól, és tegyük fel, hogy mindenképpen ott akarunk csúszni, ahol a leghíresebbek. 

Ez esetben a cél kizárólag a coloradói Aspen lehet. 

Csak az elmúlt másfél hétben Paris Hilton, Mariah Carey és Kourtney Kardashian fordult meg a pályákon. Szóval kis szerencsével tényleg együtt lehet hüttézni a celebekkel. Mariah Carey-t talán ráveheti egy karaoke-ra is. Vagy máshol is összefuthat vele, Carey éppen a múltkor vett füvet a sítúra közben. A TMZ szerint elég drágán, unciáját (~28 gramm) 400 dollárért, azaz közel 120 ezer forintért.

RepülőjegyBudapestről Aspenbe 200 ezer forint körül kezdődnek a jegyek, két átszállással. Amennyiben tényleg komolyan gondolja Coloradót, érdemes a Bécsből induló járatokat is megnézni, hátha szerencsésebb átszállásokat talál. 

Szállás: Aspennél nem az odajutás a nehézkes, – amennyiben nem magánrepülőt választunk, a Kardashianokkal ellentétben  sokkal inkább a hotel. Egy menő, de nem exkluzív pályaszállásért több százezer forintnak megfelelő dollárt kérnek el egy hétre. A hó legalább biztos, Aspen legmagasabb pontja 2579 méteren fekszik. 

Extrák: amíg a Maldív-szigetekre elég egy fürdőruha, addig síelni nem lehet rövid gatyában. Komoly és mindenekelőtt drága felszerelés kell hozzá. Ha kabát is kell, akkor tényleg számoljon milliós utazással, de egy síléc sem pár ezer forint. Bérelhet, de az nem elég luxus, úgyhogy mutatjuk egy novemberi cikk alapján a legdrágább síket. Itt van például ez az arany kötéses Foil-léc 12 ezer dollárt, azaz 3 és félmillió forintért.