Az köztudott, hogy több sztár is tagja a gyülekezetnek, legyen elég példának Tom Cruise, aki az egyház egyik legmeghatározóbb alappillére. Az sem titok, hogy több hírességnek (Katie Holmes, Sharon Stone, Jennifer Lopez, stb.) elege lett a Szcientológiából.

Közülük egy kevésbé ismert színésznő, a leginkább a Férjek gyöngye c. sorozatból ismert Leah Remini az, aki megállás nélkül küzd az egyház ellen. Már korábban is elég nyíltan beszélt a Szcientológiáról, könyvet is írt ezzel kapcsolatban, és most ért véget a nyolc részből álló dokumentumsorozata, ami még több részlettel szolgált az egyház működéséről és egyéb dolgairól. Emiatt vádolják most uszítással és gyűlöletkeltéssel a színésznőt.

A Szcientológia és következménye (eredeti címen Leah Remini: Scientology and The Aftermath)  az egyház volt tagjainak történeteit meséli el. Volt már hasonlóra példa: több film és könyv is foglalkozott már a Szcientológia működésének leleplezésével. Az egyik legjelentősebb film a témában a Szcientológia, avagy a hit börtöne volt, könyvek terén pedig Bonyai Péter Szcientológus voltam c. írását érdemes kiemelni, aki az egyház tagjaként szerzett 10 évnyi tapasztalatait fogalmazta meg kellően önirónikus formában.

Leah Remini sorozatának utolsó részében a színésznő elmegy ahhoz a házaspárhoz, akinek a fiuk egy kalapáccsal bedobta az egyház egyik templomának ablakát. A szcientológusok szerint Remini uszító és gyűlöletkeltő műsora inspirálta a fiút.

A fiú anyja 22 éve tagja volt az egyháznak, aki akkor döntött a kilépés mellett, amikor bipoláris gyermeküket elég sajátos módon kezdték el kezelni. Mivel a Szcientológia nem hisz a pszichiátriában, így egyfajta önvizsgálatra küldték, ami annyit jelentett, hogy

24 órára bezárták egy szobába és magára hagyták a hallucinációival.

Mindeközben a szülők felvették a kapcsolatot egyházon kívüli emberekkel, ami határozottan tilos, így azonnal ki is rúgták őket. A fiuk egy ideig még tag maradt, de nem viselte jól. Ekkor dobta be az ablakot egy kalapáccsal. Amikor elment egy pszichiátriára és felírtak neki valami gyógyszert, akkor eleinte nem volt hajlandó bevenni azt, mert egy kicsit még mindig agymosott volt - mondta.

A Szcientológia egyház ellen harcoló színésznő elkezdett egy ügyet építeni

  • Leah Remini itt nem állt meg, az FBI-ig is el akart jutni, hogy lássa, a szcientológusok miként igyekeznek őt például ezzel a uszítás, gyűlöletkeltés vádjával besározni.
  • Kapcsolatba lépett John Sweeney-vel, aki után kémkedett is az egyház. 
  • Végül Mike Rinderrel közösen (akit ugyanazzal vádolják, mint Reminit) találkoztak ügyvédekkel, hogy lehetőség szerint perre mehessenek az egyházzal szemben.

(Perez Hilton)