Jól bevált húzás a nemzetközi popzenében, hogy egy zenekar egy létező celebről vagy ikonikus figuráról ír dalt, amiből aztán óriási sláger lesz, elég csak megemlíteni a Duck Sauce nevű Dj duó Barbra Streisand című számát.

Na, de mi a helyzet a magyar celebekkel? Hány szám született az elmúlt években hazai hírességekről? Összeszedtünk párat.

Berki Krisztián

A Skatula duó több számot is írt már híres emberekről, például Kiszel Tündéről, Győzikéről, Schobert Norbiról és Berki Krisztiánról is. Nyilván nem egy nagy megfejtés a paródiákat gyártó duó lakodalmas cigányzenéje, de itt igazából nem is ez a lényeg. Az ország első számú alfahímjéről komponált sláger rögtön az első sorával belecsap a lecsóba:

A Berki Krisztián a legnagyobb celeb / Futballista volt, de mára műsort is vezet


Kiszel Tünde 

Az idén is nagyszerű naptárral előrukkoló Kiszel Tündéről már "eurodance slágert" írt a duó. A számhoz forgatott klipben itt is a tanyavilág kapott fontos szerepet: a páros birkák között táncolva énekel a bugyikirálynőről. Amit csak lehet, megénekeltek Kiszel Tünde című szerzeményben: a celebritás szemöldökét, Európa hírű kollekcióját és még Donatella rejtélyes apját is.

Győzike

Skatuláék Gáspár Győzőt sem kímélték, őt egyszerűen csak a magyar Madonnaként emlegetik. 

Győzike, a szívembe zártalak

bár nem vagyok más melletted, csak árnyalat Belefoglaltalak a dalomba

Nekem te vagy a magyar Madonna

Palvin Barbara

A Ricsárdgír zenekar két dalt is írt már hazai celeb témában, természetesen a Palvin Barbi című dalukkal kell kezdenünk, ami tökéletesen figurázza ki a lakodalmas-mulatós slágereket. A szentendrei "art-fart rock" zenekar egy lenyűgöző trash videót készített a számhoz, ami meg is nyerte az idei Klipszemle vonatkozó kategóriáját. Nem is nagyon érdemes magyarázni a dalt, inkább csak idézzük a dalszöveget:

Szeretlek, Palvin Barbi! 

Ördög Nóra

"„Belém bújt az Ördög, belém bújt az Ördög, belém bújt az Ördög Nóra, Hova tűntél az X-Faktor óta?, Hova tűntél az X-Faktor óta?" - így kezdődik a Ricsárdgír tévés műsorvezetőnőről szóló dala, az Ördögnóra. A másfél perces dadaista punk-rock számot még maga a múzsa is megköszönte a Facebook-oldalán, sőt költészetnek nevezte. Kell ennél több?