Francia nő nyerte a Fülöp-szigeteken tartott 65. Miss Universe szépségversenyt hétfőn, január 29-én. A párizsi születésű Iris Mittenaere 85 szépségkirálynő-jelölt álmát rombolta szét egyetlen pillanat alatt azzal, hogy a háromórás show végén mindegyiküket maga mögé utasította csodálatosságával. 

A 24 éves királynő szájsebésznek tanul, és azt már a versenyt megelőző bemutatkozójában is hangoztatta, hogy ha nyerne, a fog- és szájhigiénia fontosságát hirdetné szerte a világon. Alighanem ennek most el is jött az ideje, de a győzelem egyelőre a feldolgozási fázisban van.

Rettentően meglepődtem, amikor kiderült, hogy én nyertem. Áldottnak érzem magam miatta. 

- nyilatkozta Mittenaere, majd hozzátette, hogy minden fiatal lány álma, hogy egyszer az univerzum legszebbje legyen, de neki ez valóra is vált. Azt sem felejtette el megemlíteni, mennyire lenyűgözte a verseny környezete, kiváltképp a színpad. 

Szeretném segíteni, megérteni és megismerni az embereket. 

- mondta végül. Hogy ezt milyen sorrendben tervezi, már kétségtelenül csak rajta múlik. 

Első udvarhölgye a Haitiről származó Raquel Pelissier, második udvarhölgye pedig a kolumbiai Andrea Tovar lett. Vajna Tímea szépségkirálynőjéről, Bódizs Miss Hungary Veronikáról nem tett említést a külföldi sajtó. 

Forrás: Mirror