Az internet mélyéről két hete került elő egy videó, melyben valaki egy megrázó összeállítást készített Laci bácsi „fő bűneiről”, a patakokban folyó zsírról, vegetáról, a lecsós rántott pacalról, mindenről. Miután az egész internet rápörgött, Fördős Zéhez fordultunk, hogy megkérdezzük, mennyire van ez rendben [ő ugyanis gasztroblogger, márpedig a gasztrobloggereket Benke László éles kritikával illette – a szerk.]. Szerinte egyáltalán nincs rendben.

Ezek után nem volt olyan az országban, aki nem Laci bácsiról, és rántott sonkás banánjáról beszélt volna. A hétvégén pedig újabb mérföldkövéhez érkezett a történet: Schobert Norbert védte be Benke Lászlót a közösségi médiában a „Büszkék lehettek! Kórházba juttattátok Laci bácsit” című írásával, amit itt elolvashat

Pörög tovább a dolog, Norbi a szárnyai alá vette

Az ügy tovább folytatódik, a "Laci bátyus" egészségéért aggódó Schobert az Update oldalán, egy videóban jelentkezett élőben a kórteremből: a séf már jobban van, Schobert Norberttel beszélget a kórházban, a párbeszéd fontosabb részeit mutatjuk:

Laci bácsi: "Köszönöm kedves kérdésedet, most már jól vagyok, ennyi aggódó kedves vendég, barát, gasztronómus, aki aggódik értem, hát így egyik napról a másikra meggyógyulok."

Schobert: „Mit szólsz ahhoz, hogy az én oldalamon tegnap óta 75 ezren lájkoltak, és 3 millióan néztek meg, ennyien küldtek neked ezzel a mozdulattal energiát, meg szeretetet!”

Laci bácsi: „Köszönöm szépen, ezért gyógyulok! [...] Megpróbálom meghálálni, mert még kamaszkorban vagyok.”

Itt a beszélgetésből kiderül, hogy a séf már a fonyódi böllérfesztiválra készül a jövő héten:

„Kalóriaszegény, diétás, vegetáriánus kolbászt fogok csak enni: úgyhogy kolbász, hurka, töltelék, mi szem szájnak ingere [...] Bízom benne, hogy jól fog sikerülni, és lesznek túlélők is.”

Na és mit szól ahhoz Benke László, hogy internetes cikkekben bántják szakmaiságát?

Laci bácsi: „Az, hogy nekem 12 világ és olimpia bajnok tanítványom van meg az egész világot bejártam, és a rengeteg nemzetközi aranyérem az bizonyítja azt, hogy tanulgatom a szakmát, nem tudom, csak tanulgatom.”

Schobert: „Ma úgy kért tőled bocsánatot a egy interneten az egyik blogger, a nevét nem mondom, mert nem érdemes,

úgy kért bocsánatot, hogy még egyszer megismételte, hogy szakmailag már el vagy avulva. Én csak azt mondom neki, hogy nem úgy kérünk bocsánatot Laci bácsitól, hogy újra megsértjük. Hanem

amit Laci bácsi szakmailag tud az nem elavult, hanem az a szakma.”

Majd ezzel folytatta : „én akárhány éves is leszek, engem nyugodtan meg lehet sérteni, nem fogok rá válaszolni, mer' nem ér föl a bokáimig sem, de Laci bácsit nem hagyom meg sérteni, mert Laci bácsit nagyon régen szerettem, sőt mi még tornáztunk is a duci tréningre”.

Laci bácsi: „azóta vagyok ilyen duci!”

És végül a legfontosabb üzenettel zárul a videó, közösségi médiára fel:

Schobert: „Nagyon sok energiát, szeretetet küldjetek így a Facebookon keresztül is Laci bácsinak!”

Benke László a Teletál ételfutár egyik arca, amely az Update ételeit is forgalmazza.