A hétvége legnagyobb színre lépésének díja ismét Schobert Norbertet illeti, aki tanúbizonyságot tett általános iskolai ismereteiről, és

véletlenül elárulta magáról, hogy nem tudja, mi az, hogy vegyjel.

Az ország táplálkozási tanácsadójának Facebook posztját a 444.hu szúrta ki.

Schobert szerette volna a répacukrot halálos összetevőnek beállítani, így posztolta a kokain (C17H21NO4) és a répacukor (C12H22O11) képletét, hogy bizonyítsa mennyire hasonlítanak egymásra, ám azt írta mellé, hogy ezek vegyjelek. Ugye vegyjele az elemeknek van, például az alumíniumnak (Al), vagy a nátriumnak (Na).

A posztot azóta törölte, majd egy újabbat töltött fel, immáron – a kommentelők hozzászólásaiból tanulva – helyesen. Mivel ez nem volt számára elégtétel, feltétlenül meg kellett írnia egy következő posztban jellemfejlődésének lépcsőit, annak okait. Egy száguldó lovat posztolt, ezzel a szöveggel:

„Tegnap sikerült álmosan egy kommentben elírnom egy szót. Kaptam érte szépen. Van aki szerint idióta, kretén, csaló vagyok. Legyen. Nem lehetek tökéletes, sajnálom. Még négy lábam sincs, könnyen botlok. Jólesik sok embertársam kultúrált [sic] segítőkészsége. Jó, hogy senki, soha nem hibázik egy picit sem. Fejlődőképes leszek ígérem és 10x megnézek minden szót. Elnézést kérek. Norbi”

Van, akik segítenének neki

Az események után többen megsajnálták a fitneszgurut, és ismeretei bővítésére, továbbképzésére mozgalmat indítottak egy Facebook eseménnyel: „ Szerezzünk Norbinak kémiatanárt! Nyilvános gyűjtés, imakommandó” névvel. Most szombaton 14-kor várnak mindenkit a budapesti Árkádban lévő Update üzletbe, közel ezer érdeklődő visszajelzett már, és 400-an biztosan ott lesznek.

Laci bácsi tényleg a lájkoktól lett jobban

Egy másik remekmű az Update Facebook oldaláról: Laci bácsi köszöni, felépült, és tényleg a kommenteknek köszönhetően. Ezt az üzenetet valamiért úgy oldották meg, hogy egy nyomtatott szöveget írt alá, amin ez áll:

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki Norbi és a Teletál oldalán kifejezte a jókívánságait irányomban. Norbinak pedig külön köszönöm, hogy a sok támadás ellenére is kiállt értem. Már jobban vagyok, hamarosan találkozunk! Laci bácsi.