Az év albuma, az év felvétele, az év zenéje, a legjobb pop album, és a legjobb szóló pop előadás díja is Adele-hez került az idei Grammyn.

A legjobb új előadó díját Chance The Rapper vehette át, a legjobb csoportos előadás a Twenty One Pilots-ot illeti a Stressed Outért, The Chainsmokers és Daya pedig a legjobb dance zenét tudhatja magáénak, ami a Don't Let Me Down lett. Egy ugyancsak fiatal tehetség kapta a legjobb elektronikus zene albumáért járó kis gramofont: Flume. David Bowie-t pedig posztumusz két Grammy-vel díjazták, a Blackstar lett a legjobb rock zene, és a legjobb rock előadás is az elmúlt évben. A teljes listát itt találja.

Na de mi volt ez a díj-visszautasítás?

Miután Adele megkapta az év albumáért járó Grammyt egy hatalmas, megindító beszédbe kezdett arról, miért nem őt illeti ez a díj.

Az álmom, és a bálványom Bey (Beyoncé) királynő, imádlak és amit az elmúlt 17 évben tettél, minden egyes nap megindította a lelkem. Imádlak, és azt akarom, hogy az anyukám légy. 

Majd folytatta:

Lehetetlen, hogy elfogadjam ezt a díjat, nagyon zavarban vagyok, ugyanakkor hálát és áhitatot is érzek. De életem [legnagyobb] művészének Beyoncét tartom, és számomra ez az album - a Lemonade - annyira monumentális volt, [...] annyira átgondolt és lélekemelő, mind megláthattuk egy olyan oldaladat, amelyet ritkán engedsz látszani, és mi, művészek, mind hálásak vagyunk ezért, kibaszottul odavagyunk érted. És az, amilyen érzéseket keltesz bennem, és a barátaimban - amilyen érzéseket a fekete barátaimban ébresztesz - rengeteg erőt adnak, eléred, hogy kiálljanak magukért, és szeretlek. Mindig is szerettelek, mindig is foglak.

Szem nem maradt szárazon, Beyoncé könnyesre hatódott Adele mondanivalójától.

A George Michael emlékműsort is újrakezdte

Volt még izgalmas történés: nem sokkal azután, hogy elindult a karácsonykor elhunyt George Michael tiszteletére tartandó blokk, Adele káromkodni kezdett, majd ragaszkodott hozzá, hogy indítsák újra a dalt.

Nem fogok úgy csinálni, mint tavaly. [...] Sajnálom a káromkodást, nagyon sajnálom, indítsuk újra!

Valamiféle technikai hiba lehetett, nem hallotta magát, vagy az alapot, mert egy kissé az eredeti alaptól elcsúszva kezdett bele az éneklésbe. Második nekifutásra sikerült a dal, az egész előadást ide kattintva tudja visszanézni.

Elnézést kért

Egy órával később megkapta a Hello-ért, az év dalának járó Grammy-t, ekkor újra elnézést kért a csúnya szavakért.

Mindenek előtt, nagyon sajnálom a káromkodást. George Michael, nagyon szeretem, nagyon sokat jelent nekem, elnézést, ha valakit megbántottam.

És tényleg összeházasodtak!

A köszönőbeszédeiből még egy dolog kiderült: megerősítette a feltételezéseket, hiszen barátjáról, Simon Koneckiről már úgy beszélt, mint a férje.

Grammyk, nagyra értékelem az akadémiának, szeretlek titeket, a mendzserem, a férjem, és a gyerekem - ti vagytok akikért csinálom!

Adele-nek tehát minden összejött.

via TMZ