Egy hónapja van hivatalban az USA 45. elnöke, és még mindig nem telhet el úgy nap, hogy ne sikerülne bekerülnie a lapokba, valami hihetetlen dologgal. Tényleg, mikor az ember már azt hiszti, hogy Trump végre elment a falig (!) és kimaxolta, hogy fullba nyomja a kretént, akkor előáll egy olyannal, mint most. Az elnök a napokban Floridába látogatott, ahol szót ejtett az Európában történt terrortámadásokról. Beszélt Párizsról, Brüsszelről és Svédországról.

Nézzék, mi történt tegnap éjjel Svédországban. Svédországban. Ki hitte volna?

- mondta Trump, annak ellenére, hogy Svédországban pont semmi nem történt.

A svédek szerencsére azonnal reagáltak Twitteren, és biztosítottak mindenkit arról, hogy épségben, jól vannak, a meg nem történt támadás után. Még Carl Bildt egykori miniszterelnök is:

Svédországban? Terrortámadás? Mit szívott?

- írta a politikus.

Persze voltak, akik megpróbálták megfejteni Trump gondolatmenetét, és arra jutottak, hogy az amerikai elnök talán keveri az IKEÁ-t és az al-Kaidát. Biztos csak a hasonló hangzásuk zavarta össze.

Azért volt olyan is, aki posztolt képet a támadás előttről és utánról:

És pörögnek már a #jesuisIKEA és #prayforsweden tagek.

Trump egyébként a kijelentés után - hol máshol, mint - Twitteren próbálta meg tisztázni a helyzetet és magyarázta el, hogy ő valójában csak arra gondolt, mennyi menekült megy Svédországba.

Ennek ellenére sikerült elérnie azt a réteget, akiknek már lételemük, hogy alternatív tényeket fogyasszanak és jelenleg meg vannak győződve arról, hogy tényleg történt terrotámadás az észak-európai országban.

Ezek után pedig kérjük, segítsen nekünk eldönteni:

Ön szerint Donald Trump ismeri a különbséget az IKEA és az al-Kaida között?