GettyImages-501018460

Trump megmondja a frankót az Oscar-díjátadóról és a filmekről

2017.02.26. 06:46

Nagyon bízunk a február végi díjátadóban. Ami még akkor is jó szokott lenni, ha éppen nem történik semmi, mert elég egy grimasz vagy egy bukdácsolás Jennifer Lawrence-től és a show meg van mentve. Ami viszont plusz reményre ad okot, hogy idén Jimmy Kimmel személyében ott a lehetőség, hogy felrázza a kissé leült műsort. De egyelőre maradjunk a filmeknél.

Amikor kiderül, hogy kik a jelöltek, akkor egyből megnő az érdeklődés az adott filmek iránt, amik hirtelen felkerülnek a torrent oldalakra, és olyanok is elkezdenek kritikákat írni, akiknek nem is ez lenne a dolga. Mint Donald Trump. Ő sem fogta vissza magát, hogy véleményezzen egy alkotást.

A Django elszabadul a legrasszistább film, amit valaha láttam. Nagyon szar

- írta az akkor még csak milliárdos üzletember, ma már elnök Donald Trump. Tarantino mozija, ami egy rabszolgatartóról szól  két díjat besöpört a gálán, amiből az egyik a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó volt.

Mit szólna most a nagy esélyes Holdfényhez vagy a Kaliforniai álomhoz? Vajon milyen filmeket szerethet Trump? A The New Yorkernek azt mondta egyszer, hogy az 1988-as Véres játék című Jean-Claude Van Damme-film nagy kedvence, amiben egy amerikai katona részt vesz egy harcművészeti tornán. Röviden így jellemezte:

Elképesztő, fantasztikus film.

Martin Scorsese Nagymenők című alkotását is szereti. Talán nem meglepő, de a Keresztapa I-II. részét is nagy klasszikusnak tartja. A Jó, a Rossz és a Csúfról a következőt mondta:

Nagyon jók a karakterek. Némelyikük emlékeztet is olyanokra, akikkel dolgom akadt az üzleti élet során.

Meglepő fordulat, egy klasszikus romantikus filmről is pozitívan vélekedett a Movieline magazinnak. Ez pedig az Elfújta a szél, ami számára egy szerelmi történet, ami Amerika történelmének döntő időszakában játszódott.

Ami a gálát illeti: a 2014-es ceremóniát rommá savazta.

Eléggé szenvedett miközben nézte a műsort.

Idén állítólag nem lesz ilyen, mert az Egyesült Államok elnökének más fontosabb teendője lesz, konkrétan a Kormányzók Bálján lesz házigazda, így nem tud majd az Oscárról gyűlölködő kommenteket írni percről percre. Amúgy az se biztos, hogy Jimmy Kimmel ízekre szedi Trumpot, még nem kezdtek el politikai vicceket írni, mivel manapság olyan gyorsan történnek a dolgok, hogy napokkal később már felesleges azokra poénnal reagálni. Vagy azonnal, vagy semmikor.

(US Magazine, Perez Hilton, CBS News)