Görög Zitát idén az InStyle Awardon két divatkategóriában is jelölték, ami mindenképp menő egy olyan modelltől, aki közel sem ma kezdte a szakmát.

„Majdnem ma van pont 20 éve, hogy elkezdtem a modellkedést. 1997 márciusában utaztam ki Párizsba, ezért úgy érzem, ez a jelölés egyfajta ünneplése ennek a két évtizedes évfordulónak” – kezdte a 37 éves modell, akivel arról is beszélgettünk, mi változott benne az elmúlt évek alatt.

„Az egyik legfontosabb, amit megtanultam ez idő alatt, hogy nem kell valamilyennek lenni, hanem úgy vagy jó, ahogy vagy. Ebben pedig a gyerekeimnek óriási szerepe van. Mellettük tanultam meg felvállalni önmagam.

Az elején, mikor elkezdtem modellkedni, nagyon nehéz volt számomra megszokni, hogy csettintésre mosolyogjak vagy csettintésre legyek szomorú, így abba szoktam bele, hogy nem mindig fejezheted ki az aktuális érzelmi állapotodat.

A gyerekek mellett viszont nincs másra lehetőséged, mint azt adni, aki vagy. És az a szeretet, amit tőlük kap az ember, megtanít arra, hogy nincs szükség arra, hogy másnak add ki magad – magyarázta Görög Zita, akinek ha valaki aktívan követi a közösségi médiás tevékenységét, láthatja a rajongói felé hasonlóan őszintén kommunikál.

„Másfél évvel ezelőttig nem volt Insta meg Facebook oldalam, mert nem tudtam volna és nem is akartam egy más képet mutatni magamról, mint amilyen vagyok, nem akartam megtéveszteni senkit.

Nem kötelességnek érzem ezt a kommunikációt, inkább ez is arról szól, hogy ha már tartom a kapcsolatot a rajongókkal, követőkkel, akkor ezt is tisztán szeretném csinálni.

Ha az ember nincs jó állapotban azt sem kell titkolni, ahogy azt is meg szoktam osztani, ha éppen valami jó történik velem” – mondta a modell, aki élete egyik legnehezebb időszakában, mikor nyáron párjával különváltak, sem titkolta rajongói elől, hogy nincs a legjobb passzban. Ám ez mostanra elmúlt, Görög Zita már túl van a szakításon, ismét vidám és ez a friss posztjain is meglátszik.