Emma Thompson már több mint 30 éve van a pályán, ezért találkozott már furábbnál furább helyzetekkel, néhányban pedig ő maga is részt vett. Ilyen például az, amikor 2008-ban majdnem otthagyta az Utolsó látogatás című film forgatását, amiért 

az egyik kolléganőjét arra akarták kényszeríteni, hogy fogyjon le.

A sztorit egy Skavlan című svéd-norvég tévéműsornak adott interjúban osztotta meg a világgal, és elmondta, miért dühödött fel az eseten ennyire.

Gyönyörű nő volt, semmi gond nem volt vele, ezért megmondtam a többieknek, hogy ha ezt még egyszer, bármilyen módon felhozzák neki, akkor engem nem látnak itt többet. 

A legnagyobb fájdalma ugyanakkor az, hogy 21 éves kora óta azt tapasztalja, hogy a színésznőket állandóan a súlyuk miatt vegzálják a filmkészítők, ez pedig az évtizedek alatt mit sem változott. 

Most komolyan, mit akarnak: színésznők legyünk vagy modellek? 

Thompson azt is nehezen tudja feldolgozni, hogy sok fiatal fiú és lány, aki színészi karrierre vágyik, iszonyú sovány, és a harmincas éveikre konkrétan egy falatot sem esznek.

Egyszerűen nem esznek semmit. Nem normális, ami jelenleg zajlik, és ez csak egyre rosszabb lesz. 

Ha szeretné kideríteni, ki lehetett az ominózus hölgy, akit kövérnek gondoltak akkoriban, ezt a linket ajánljuk tájékozódásra. 

Forrás: E-Online