Jó reggelt, napsütéses nagyszombatot kívánunk minden kedves olvasónknak. Igaz, ez kevéssé valószínű, mert sokfelé lehet minimum borult égre, esetenként esőre, záporokra számítani - de ma még délutánra 16-20 fokig emelkedhet a hőmérséklet, és nincsenek frontok. Mindezt az Időképről tudjuk, a következőket pedig a Borsból.

Gáspár Győző nem is próbálja eltitkolni, hogy egy nagyszabású razzia keretében hozzá és családjához is kiszálltak a NAV nyomozói. (Az eset hátteréről itt írtunk.) Egyszerre hatvan Nógrád megyei helyszínen végeztek házkutatást egy adócsalási és sikkasztási ügyben, minderről pedig Gáspár azt írta a Facebookon, [a szöveg írásmódján nem változtattunk], 

Mindenkit szeretnék tájékoztatni,ha hir igaz! Tegnap reggel 5.59-kor a NAV nagyon kedves munkatársai ébresztettek engem és az összes élő rokonomat! tegnapi napot, mert a házkutatás nálunk kb 14.00-ig tartott. Igen hosszadalmas és képzeljétek a mai napot 11.00-kor egy ilyen reggelivel indítottuk 4-én, szűk családi kőrben. Arra kérek minden olyan rosszindulatú ismerőst "barátot", h miután fejüket és Feküdjenek le mert rajuk fér a pihenés a sok ellenünk történő skalpsas után Kellemes Húsvétot mindenkinek!

Nem, mi sem értjük teljesen. A Bors az adóhivatal közleményére hivatkozva azt írta, az ügy lényege, hogy egy testvérpár (ezek szerint ennek egyik tagja lenne Gáspár Győző) az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásárolt nagy értékű autókat, amiket strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, aztán nagy haszonnal eladták. A módszerrel az áfafizetést akarták elkerülni, ez körülbelül negyven millió forintig sikerült is nekik, tíz autó többszörös eladásával. A testvérpár idősebb tagja pedig a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára, ami meg sikkasztásnak minősül. (Itt egy videó is a razziáról.)

Ami pedig az igazán érdekes, hogy Gáspárt 2013-ban 1 év 8 hónap börtönre ítélték adócsalás miatt, három évre felfüggesztve, a napilap pedig úgy tudja, a feltételezhető bűncselekményt a felfüggesztés tartama alatt követték el. Ebből következtetnek arra, hogy Gáspár akár öt évi börtönbüntetést is kaphat.

Ugyancsak a Borsír arról, hogy Sarka Katát nagyon érdekli, lesz-e még normális családja, és harmadik gyereke. Ez a kérdés úgy merült fel, hogy elment Peller Mariann beszélgetős műsorába, és ott elmélkedett Hajdú Péterrel kötött házassága végromlásáról. "Előttem volt a döntés lehetősége, hogy így leélem az életem, mert le tudtuk volna, Peti soha nem lépett volna ki ebből a házasságból. Ezt vagy elfogadom és viselem, vagy követem azt a hitet, hogy nekem a házasság nem erről szól, és inkább továbblépek, megtalálom azt, akivel olyan házasságban élhetek, amilyen az én normáimnak megfelel, vagy akkor inkább egyedül."

A nap legértelmezhetetlenebb története a Nótár Mary poligráfos vizsgálatáról szóló Bors-sztori , amely a maga szürrealitásában egészen hibátlan. Az énekesnő egyszer összebalhézott a menedzsmentjével, azóta szidják egymást, most pedig egy csomó mindent állítottak róla, amit ő ezzel a vizsgálattal kívánt cáfolni. Az eredményeket elküldte a Borsnak, így tudhatjuk mind, hogy

Nótár Mary a kristályon felül semmilyen drogot nem fogyasztott.