A luxusfesztiválnak kikiáltott, de botrányos véget ért bahamai prémiumbuliról már írtunk, de pár nappal a rendezvény után érdemes megnézni, hogyan reagáltak a szervezők, és hogyan a celebek a kínos esemény után. A Bahamákra exportált deluxe rendezvényt ugyanis olyan világsztárok reklámozták, mint Emily Ratajkowski, Kendall Jenner vagy éppen Bella Hadid.

A Fyre fesztivállal több gond is volt:

  • A vendégek a beígért luxuskörülmények helyett szükségszállást, olcsó sátrakat, és vacak kajákat kaptak, és még hazajutni se nagyon tudtak 2 napon keresztül. A TMZ közölt pár képet a körülményekről, így derült ki, hogy a hazautazni vágyókat még be is zárták a reptérre.
  • Mindezért cserébe a legolcsóbb napijegy 450 dollár, azaz 125 ezer forint volt, de volt olyan belépő, amiért 2 ezer dollárt, azaz több mint félmillió forintot kellett fizetni. 
  • Az egész buli egy magánszigetre lett meghirdetve, amit ráadásul korábban Pablo Escobár, a kolumbiai drogbáró birtokolt.
  • Viszont ez a hely már egyáltalán nincs magántulajdonban, hiszen élnek ott emberek.
  • A fesztivál teljes káosz volt szervezésileg, és szügyig ért a mocsok.

Így promózták a luxxy rendezvényt a leghíresebb celebek:

A fesztivál másnapján Bella Hadid is közzé tett a Twitteren egy bocsánatkérést, amelyben leírta, hogy mennyire sajnálja, hogy részt vett a fesztivál promóciójában és ő bizony nem tudta előre, hogy ez ez egész rendezvény egy óriási katasztrófává alakul – már ami a szervezést, és a körülményeket illeti. Azt is hozzátette, hogy reméli, hogy mindenki épségben hazatér a szeretteihez (azóta egyébként mindenki hazajutott, még ha nagyon rossz élményekkel is).  

Amanda Riley amerikai modelltől is azt kérték, hogy Instagram-posztokkal reklámozza a fesztivált. Ezt meg is tette – igaz, ekkor még nem tudta, hogy mi lesz a vége a történetnek. 

A fiatal híresség a fesztiválra már nem jutott el, de ezt utólag nem is bánta –Miamiban ragadt, így kimaradt a tragikus bahamai eseményekből. A modell is elnézést kért mindenkitől, aki érintett volt az ügyben, és egy interjúban elmondta, hogy örül, hogy a barátai biztonságban hazaértek, de azt is kikötötte, hogy ezzel a szervező céggel soha többet nem fog kapcsolatba lépni.

A fesztivál szervezői az amerikai rapper, Ja Rule és üzlettársa voltak, akik ellen 100 millió dolláros (azaz 28, 6 milliárd forintos) pert indítottak a résztvevők. A Facebook-eseményt természetesen törölték, miután a közösségi oldalakon rengeteg poszt jelent meg a botrányos körülményekről. 

Azóta egyébként a fesztivál honlapján is  megjelent  egy hosszú magyarázkodó közlemény a botrányba fulladt eseményről. A szervezők azt ígérték, hogy mindenkinek visszatérítik a jegyeket, és jövőre már sokkal jobban összehangolják a fesztivál körüli teendőket. Sőt, mindenkinek VIP bérleteket ígértek be. Az persze kérdés, hogy 

ezek után hányan fogják ezt igénybe venni.