Pert indított az Eagles zenekar egy kis mexikói szálloda ellen, mivel az állítólag az együttes leghíresebb számáról koppintotta a Hotel California nevet. Azt szeretnék elérni, hogy a tizenegy szobás hotel egyáltalán ne használhassa azt a nevet, amit ők 1976-ban tettek világhírűvé. 

Az Eagles szerint a tulajdonosok ezzel a névvel félrevezetik a vendégeiket és elhitetik, hogy a szállodának valóban köze van a zenekarhoz, hogy pólókat és egyéb emléktárgyakat adjanak el nekik. A pohár akkor telt be náluk, amikor megtudták, hogy a szállodát üzemeltető cég kérvényezte a Hotel California védjegy bejegyzését az amerikai szabadalmi hivatalnál.

A szálloda egyébként valóban Kaliforniában található, a határ mexikói oldalán, Todos Santos városában. 1950-ben nyitották meg, és már akkor is a Hotel California nevet viselte - az Eagles dala pedig csak 1976-ban született – de később a szálloda több névváltoztatáson ment keresztül.

Végül egy kanadai házaspár, John és Debbie Stewart vásárolta meg 2001-ben, ők vették fel újra a Hotel California nevet. Hogy a reklám kedvéért, vagy nem, azt nem tudni, mindenesetre a zenekar tagjai nagyon kiakadtak.

Via Tmz