Jó reggelt mindenkinek Bonifác névnapjának napsütéses, madárcsicsergéses reggelén! Boldogok azok, akiknek a szomszédai nem beszélgetnek üvöltve az ablak alatt arról, hogyan kellene ma levezényelni a nagytakarítást, mit kellene bedobozolni, és mit lelógatni az erkélyről. Egyébként bátran tervezzenek kültéri rendrakást, mert ma délután 21-26 fok között alakul a hőmérséklet, frontmentes idő és sok napsütés várható.

Lássuk, mit írnak a lapok!

Erős Antóniát főleg az RTL Klub Híradójában szoktuk látni, ahol viszonylag ritkán sztorizik a családjáról - ezért is érdekes, hogy a Bors most készített vele egy interjút, amelyben beszélt ikergyerekeiről, Szonjáról és Matyiról. Mindketten jógára és sakkra járnak, a lánya emellett zongorázni, a fia heti kétszer dobolni jár, és az a célja, hogy ő legyen a világ legjobb dobosa - pillanatnyilag Guns N’ Rosest és AC/DC-t játszik. A lányáról azt mondta, imádja az iskolát, jól számol, szereti a sakkot, a táncot és jól énekel.

Szonja és Matyi is hasonlít rám. Matyit, ha a gyerekkori fotóimat nézzük, össze is lehetne keverni velem, de közben ha ránézel, azt mondod: tiszta apja. Szonja is hasonlít rám, de a szeme, a tekintete az apjáé. Természetre inkább Matyi hasonlít rám, ő a higgadtabb. Szonja izgágább, kicsit hangulatember.

Az interjúban azért szóba került a szakma is: Erős közölte, hogy "a tények hiteles és ellenőrizhető információkat jelentenek az RTL Klub Híradójában", illetve

reménytelennek tűnik a helyzet a magukat híradónak nevező műsorok egy részében. A kilencvenes évek elején nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult és nehéz lesz 2017-ben egy ilyen kérdésre válaszolni. A klasszikus híradózást ma Magyarországon lábbal tiporják. Elkeserítő a klasszikus újságírás helyzete, és erről nem csak az újságírók tehetnek. Én olyan helyen dolgozom, ahol ezt még becsülettel lehet csinálni.

Más nemigen történt ma a napilapokban, úgyhogy itt jegyezzük meg, ha tegnap nem lett volna tévé-és internetközelben: megvolt az Eurovíziós Dalfesztivál döntője. Pápai Joci a nyolcadik helyet szerezte meg, a versenyt a portugál indulók nyerték, ezzel a dallal.

Pápai pedig ezzel, az Origo című dallal indult, amit mi eléggé szerettünk, és a zenész mondott is róla pár szót nekünk korábban.

Az elmúlt héten egyébként több, egymástól független felmérés is Olaszország győzelmét hozta ki biztosra - hát nem volt igazuk. Mindenesetre akárkik ellen is küzdött, kétségbevonhatatlan, hogy az Eurovízió szupermenő színpadán még sosem láttak ilyen jó kontyot!