473343904

Hiába próbálja elkerülni a börtönt az idős nőt porig alázó Playboy-modell

2017.05.19. 09:40

Dani Mathers Playboy-modell tavaly egy Los Angeles-i edzőteremben gondolta jó ötletnek, hogy lefotózzon egy 70 év körüli, meztelen nőt, majd művét a következő megjegyzéssel tegye közzé a Snapchaten:

„Nekem beleégett az agyamba, égjen bele a tietekbe is!”
Az ominózus szelfi
Az ominózus szelfi
Fotó: Snapchat

Nem teljesen világos, hogy a Playmate mit akart elérni ezzel, kuncogós szelfije mindenesetre széleskörű felháborodást keltett. Mathers a balhét látva még aznap egy videóüzenetben kért bocsánatot. Ebben kifejtette, hogy nem szép dolog valakit a testalkatáért megalázni, neki pedig esze ágában sem volt ilyesmit tenni, és különben is, csak véletlen volt az egész.

A modell monológja nem igazán érte el a kívánt hatást. A botrány nyomán kitiltották Los Angeles összes edzőterméből, felfüggesztették a rádiónál, ahol addig dolgozott, valamint eljárást indítottak ellene az idős asszony személyiségi jogainak sárba tiprása miatt.

Dani Mathers 2015-ben az év Playmate-je volt
Dani Mathers 2015-ben az év Playmate-je volt
Fotó: instagram

Mathers azóta minden erejével azon van, hogy megússza a börtönt. Részt vett egy megszégyenítés-ellenes tanfolyamon, majd előzetes meghallgatásán is megkísérelte elsikálni az ügyet. Ügyvédje itt azzal érvelt, hogy áldozata csak távolról látható a fotón, így nem is lehet felismerni. A bíró azonban úgy ítélte meg, hogy erről majd az esküdtszéknek kell döntenie.

A modell tárgyalása május 26-án kezdődik. Ha bűnösnek találják, akár fél év börtönt és ezer dolláros (280 ezer forintos) pénzbírságot is kaphat.

Via The Sun