Az idei Eurovízión Pápai Joci a nyolcadik helyezést érte el Magyarország színeiben az Origo című dalával,

ez a dalverseny történetének 3. legjobb magyar helyezése eddig.

A kijevi döntőről részletesen itt írtunk, most pedig megkérdeztük az elmúlt időszakban nagy változáson átment énekest, hogy milyen is volt a finálé a helyszínen. 

Pápai Joci elmondta, hogy nagyon büszke az eredményre, és nemcsak azért, mert ez a hely az Eurovízió történelmében a 3. legjobb hazai helyezés, hanem azért is, mert ez a 200 pont Magyarország messze legtöbb elért pontszáma. Az énekes mesélt arról is, hogy milyen volt a kijevi döntő. 

Abszolút profizmus, technika, amilyet még sosem láttunk, mindemellett sok barátot szereztem, és a küldöttség is nagyon profi volt. Semmi idő nem maradt lazításra, nagyjából most tértem magamhoz lelkileg és fizikailag.

Az Origo előadója beszámolt a jövőbeli terveiről is a Velvetnek: azt már most lehet tudni, hogy készül egy új szám, melyet júniusban mutatnak majd be, és a dalhoz videoklip is lesz. Pápai Joci elmondta azt is, hogy a sikeres eurovíziós szereplés óta már számos felkérés érkezett, és nagyon felpörgött vele a világ.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben változtatta meg az életét a nemzetközi dalverseny, Pápai úgy válaszolt, hogy ezt még nem tudja. Pillanatnyilag csak azt tudta hozzátenni ehhez, hogy

12 év kemény munkája és nélkülözése érett be ezzel a diadallal.

Az énekes számára a család és Isten az első az életében, és ezen a siker sem fog változtatni.