Mint köztudott: a két énekesnő legendásan rosszban van. Mindez egy 2013-as nüansznyi kis esetnek köszönhető, amikor Katy Perry állítólag ellopta, elcsábította, magához édesgette Taylor Swift néhány háttértáncosát, és ezzel majdnem sikeresen szabotálta az egész turnéját. Jobban belegondolva ez egy elég nagy alibi-indoknak tűnik ahhoz, hogy ekkora, több éve húzódó oda-visszaszólogatós cicaharc alapját adja.

Ebből, és korábbi Twitter-posztokból kiindulva alakult ki az elmélet, hogy ez az egész viszálykodás egy ordas nagy kamu, és a két énekesnő még mindig akkora jóbarátnő, mint 2009 és 2011 között, amikor a nyilvános cseteléseik csak úgy tocsogtak a cukiskodástól.

Tegyük fel, hogy Katy Perry és Taylor Swift csak kitalálta ezt az egész műbalhét.

Van értelme ennek? Nagyon is. A viszály a kezdete óta folyamatosan lázban tartja mind a két oldal rajongótáborát, folyamatosan keresik a rejtett utalásokat, az apró beszólásokat, bármit, ami visszavezethető a nagy összeveszésre. Katy Perry legújabb dalának címe, a Swish Swish is elég kétértelmű, és a szövege is gyakorlatilag egyetlen, óriási beszólás, amely figyelmes vizsgálat után több, kisebből áll össze. Ahogy azt már kitalálhatták, óriási figyelem van körülötte. Ez itt a lényeg.

Az egész cicaharc mindenkinek csak kedvez. 

Ezért célszerű fenntartani az ellenségeskedés látszatát. Taylor Swift még a szakításaiból is profitált, hát még ebből. Sőt! Ami azt illeti, az elmélet szerint a Perry-Swift háború pont Taylor Swift szerelmi életének aktuális zátonyra futása miatt pattant ki, hogy ne a magánéletének azon része legyen a középpontban. Állítólag ezért találták ki, hogy akkor ők ketten mostantól rosszban vannak. 

A táncosok lenyúlásával kezdődött minden. Swift annyira berágott, hogy a tőle elpártolt háttérembereket ki is követte Twitteren. Na, és akkor mi van? - kérdezhetné jogosan, de tudja kit nem követett ki még a mai napig? Igen, Katy Perry-t. Hát nem érdekes, hogy a legnagyobb nemezisével kapcsolatban mindig képben akar lenni? Ugyanígy Perry is követi Swiftet. Azt azért fontos tudni, hogy mind a két énekesnő szívfájdalom és zokszó nélkül követnek ki bárkit, akit hirtelen megutálnak.

Jött a mindent egyértelműsítő, 2014-es interjú Rolling Stone magazinban. Taylor Swift ott mondta el, hogy a Bad Blood nem egy csávóról szól. Most 2017-ben a legfrissebb hír az ügyben, hogy Katy Perry James Corden Carpool Karaokéjának legújabb epizódjában elmondta, hogy szerinte nem neki kellene bocsánatot kérnie. Az is kiderült, a táncosok lenyúlása úgy nézett ki, hogy az illetők eleve Perry munkatársai voltak. Swift egy turné erejéig leszerződött velük, de csak úgy írtak alá, hogy ha Perrynél lenne munka, előbb eljöhetnek. Lett, eljöttek, Swift meg nem örült.

Most akkor mi van?

3-4 éve a felszínen lebeg ez a sztori. De tényleg, csak a felszínen. Mert amennyire nagy balhénak tűnik ez az egész, annyira nem látta még kárát egyik fél sem. Sőt! Pont ellenkezőleg.

Persze az is lehet, hogy az van, amit látunk, olvasunk: a barátságnak annyi.

(E!, Buzzfeed)