A színész 2 nappal korábban, 89 éves korában hunyt el - a szomorú hírt a Velvet is megírta.

A barátok, családtagok, kollégák és persze a rajongók is búcsúznak, különböző történetekkel emlékeznek meg Moore-ról.

A legtöbben a 007-es, James Bond szerepében ismerik a  mai napig. Egy angol rajongó,  Marc Haynes is gyermekkora óta őt tartja a legjobb 007-es ügynöknek.

A Facebookon, hogy ő is megemlékezzen a színészről, egy, a klasszikus karakterhez kapcsolódó történetet mesélt el.

A sztori két részből áll: mikor először találkozott Moore-ral hétéves korában, illetve 23 évvel később, már felnőttként. 

A nagyapjával utazott és a repülőtéren felismerte a színészt, persze ekkor ő még James Bondként ismerte, nem tudta, hogy Moore csak eljátssza a karaktert. A nagyapja nem ismerte sem a filmeket, sem a színészt, de unokája unszolására odament vele, hogy kérjenek egy autogramot, amit Moore szívesen adott is. A fiú később észrevette, hogy a Roger Moore név van az aláírt repülőjegyen és elkeseredett, hogy nem a 007-es ügynök neve szerepel rajta. Nagyapjával visszamentek a színészhez, aki azt mondta a fiúnak, hogy muszáj volt álnevet használnia, nehogy Blofeld ( a James Bond film főgonosza) felismerje. 

A kisfiúból felnőtt lett és egy, a  UNICEF-nek készített reklámfilm forgatásán dolgozott és összefutott Moore-ral, aki a nagykövete volt a szervezetnek. Elmesélte a kedves emléket, a színész jót nevetett, de azt mondta, hogy sajnos nem emlékszik az esetre. Később a forgatás után , mikor újra összefutottak a folyosón, a színész felvonta szemöldökét, és halkan azt így szólt:

 Természetesen emlékszem az esetre, de nem mondtam semmit ott a kamerák előtt, hiszen bármelyikük dolgozhat Blofeldnek. 

via people