Bill Cosby-t szexuális zaklatás vádjával állítják bíróság elé, a tárgyalásfolyam már több mint egy hete kezdetét vette. Ahogy azt már megírtuk, az elmúlt két évben egyre több nő tűnt fel a színen, akik azt állítják, hogy a komikus az akaratukon kívül szexuális kapcsolatba került velük, jelenleg azonban csupán egy 13 évvel ezelőtti ügyet tárgyalnak, amely szerint szexre kényszerítette a Temple University egyik volt kosárlabdaedzőjét, Andrea Constand-et.

A humorista és ügyvédje már eddig is számos módszert alkalmazott arra, hogy a tárgyalást elnapolják, vagy más keretek között folytassák. Legutóbbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy elfogulatlan esküdtszékre tartanak igényt, ezért Montgomery helyett Pennsylvania állam egy másik városába kívánják áthelyezni az ügyet. Arra hivatkoztak, hogy  a kinevezett esküdtek nem tudnának elfogulatlanul dönteni, mivel a sajtó már jó ideje szociopata, szexuális ragadozóként hirdeti őt, miközben tényként kezeli, hogy nem  csak  egy nőt bántalmazott, hanem rendszeresen, többeket is. Ez egyébként nem jött be, a tárgyalás továbbra is Montgomeryben folyik. 

Május közepén ismét az esküdtszékkel, csak akkor már annak összetételével volt problémája a vádlottnak és védőjének. Azt nehezményezték, hogy a 12 esküdt között csak egyetlen fekete bőrű személy van, így fennáll a veszélye annak, hogy rassziszta megfontolásból Cosby ellen döntenek. A bíró először arra kérte őt és az ügyvédjét, hogy alapozzák meg a kijelentésüket, később azonban magától revideálta az álláspontját, és még egy afro-amerikai nőt ültetett a tíz fehér és a már előzőleg helyet kapott fekete esküdt mellé. 

Június 11-én viszont bevetették a mindent elsöprő módszert, azt, hogy Cosby magával viszi a feleségét, Camille Cosby-t  is a tárgyalásra. Kéz a kézben érkeztek meg, ami egyes elméletek szerint azért kiváltképp fontos, mert sokakban bizalmat és szimpátiát kelt egy támogató feleség jelenléte, pláne egy ilyen helyzetben. 

Cosby csapata csak egyetlen tanút idézett a bíróságra, aztán később továbbra is csak amellett érveltek, hogy Cosby és Andrea Constand kapcsolata közös megegyezésen alapult. Az ügyvéd azt állítja, elég sok kétség merült már fel, amelyek kizárják a lehetőségét, hogy ügyfele bűnös lenne szexuális zaklatás vádjában. 

Forrás: TMZ 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Bill Cosby mindent bevet, hogy szimpátiát keltsen, és megússza, hogy elítéljék szexuális zaklatásért

Mindig kitalálnak valamit az ügyvédjével, csoda, ha egyáltalán ebben az évezredben még véget ér a tárgyalás.

3 · Jun 13, 2017 10:43am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments