Most került nyilvánosságra a The Promise című dala, amit ráadásul nem is sokkal a zenész halála előtt vettek fel. A dalról annyit, hogy áprilisban Görögországban koncertezett több menekülttáborban, és akkor döntötte el, hogy a Chris and Vicky Foundation (Chris és Vicky Alapítvány) minden erejével a menekült gyerekekre fog összpontosítani. Ezt a célt szolgálja a dal is.

Chris Cornellt május 17-én, szerda éjszaka, az utolsó koncertje után találták meg holtan a detroiti MGM Grand Hotel egyik szállodai szobájában.  Állítólag telefonon beszélt feleségével közvetlenül a koncert után, de olyan volt, mintha nem lenne teljesen magánál. Arra, hogy mi baja van, Cornell nem adott magyarázatot, csupán azt ismételgette, hogy nagyon fáradt. Ekkor a zenész testőre átment, hogy megnézze mi van vele. A z 52 éves férfit vérző szájjal, nyaka körül kötéllel hevert a fürdőszoba padlóján találta meg.

A család szerint nem szándékos öngyilkosság történt, hanem a vényköteles gyógyszerek mellékhatásai vezettek a férfi halálához.

(PageSix)