A 79 éves humorista tárgyalása június közepén ért véget. Azért indítottak Cosby ellen büntetőpert, mert egy Andrea Constand nevű nő azt állította, a férfi 2004-ben elkábította, állítólag valamit kevert az italába, és amikor magatehetetlen volt, akkor megerőszakolta. A tárgyalás véget ért, és Cosby szabadon távozhatott, mivel az esküdtek 52 óra után se tudtak dönteni. Ez azt jelenti, hogy Cosby se nem bűnös, se nem ártatlan. Az ügyészségnek lehetősége van újabb tárgyalásra, új esküdtszék előtt.

Egy hét se telt el, hogy ez az "ítélet" született, erre Bill Cosby most a szexuális bántalmazások elkerüléséről akar tanítani.

A szóvívője azt mondta a Good Morning Alabamában, hogy Cosby abban akar segíteni az embereknek, hogy megtanulják miként hagyják figyelmen kívül a tényt, ha esetleg szexuális bántalmazással vádolják őket. Érdekes, hogy nem a szexuális bántalmazásoknak áldozatul esett embereknek akarnak segíteni, hanem meg akarják előzni azt, hogy valakit ártatlanul szexuális bántalmazással vádoljanak.

Fontosnak tartja, hogy a fiatalok megtudják, miként kerülhetik el, hogy áldozatokká váljanak. Szerinte ez minden tinédzserre és húszévesre is hatással lehet. Leginkább a fiatal sportolók szívhatják meg az ilyen eseteket, ezért tudniuk kell viselkedniük, ha lazulnak vagy buliznak. Ez a kifordított előadássorozat júliusban indul.

(Daily Dot)