A kilencvenes évek klipjei iránti nosztalgia mindig hálás téma, de most egy másik nézőpontból vizsgáljuk meg a XX. század utolsó évtizedének emlékezetes videóit: összeszedtük a 10 leginkább  WTF pillanatot.

Sneaker Pimps: 6 Underground

Az időszak népszerű, brit triphopzenekara, a Sneaker Pimps videói szinte mindig szolgálnak valami furcsasággal - ebben a klipben például egy fogorvosi székben pörögnek a trió tagjai, és az egész videó nagyon élénk színekben úszik. De mi történik a 45. másodpercben, az énekesnő mögötti kirakatokban? És miért?

Ace of Base: Beautiful Life

A svéd popegyüttes klipje olyan, mint egy nagyon bizarr álom: nem igazán lehet tudni, hogy mi lesz a következő pillanatban. A tagok óriási buborékokban repülnek az égben vagy egy focipályán, miközben egészen fura dolgok történnek (mint például az 56. másodpercben). A végén még egy partira is eljutunk, ahol egymást dobálják a zenekar tagjai. Persze mindezt csak a főhős álmodja.

Bon Jovi: It's My Life

Az énekes egyik legnagyobb slágeréhez készült klipje mai szemmel persze már vicces, de valahogy az internet hőskorát is megidézi: a főhős otthon ül az asztali számítógépe előtt, vonalason hívják és közben egyszer csak meglátja a csaját a monitoron, amint éppen egy Bon Jovi-koncerten van, és máris rohan hozzá. Ez aztán nagybetűs WTF. 

Busta Rhymes: Gimme Some More

Goblinszerű lénnyé alakuló főhős, bokszolóvá változó Busta Rhymes, torz kertvárosi idilli képek és rengeteg bizarr, már szinte rajzfilmszerű jelenet - furcsaság, Gimme Some More a neved.

Pavement: Shady Lane

Azért, mert egy énekes elveszti a fejét (szó szerint), még nem azt jelenti, hogy nem kell folytatnia a zenélést. Többek között ezt is megtapasztalhatjuk a Pavement önálló kisfilmként is működő klipjéből. 

Radiohead: No Surprises

A világ legegyszerűbb ötlete, és működik! A Radiohead énekesének arcát látjuk majdnem négy percen keresztül, aztán persze a klip végére kiderül, hogy miért is fullad meg majdnem Thom Yorke.

Blur: Coffee & TV

Angliában bevett szokás, hogy az eltűnt gyerekek fényképeit a tejesdobozok oldalán teszik közzé - de mi történik, ha maga a tejesdoboz veszik el? A Blur emlékezetes klipjéből ez is kiderül. 

Soundgarden: Black Hole Sun

Az amerikai rockzenekar máig legismertebb dalához készült videóklip alighanem mindenkinek megvan - az egyszerre ijesztő és vicces kisfilm maradandó élmény sokadik nézésre is. 

Nirvana: Heart-Shaped Box

Nirvana utolsó klipje a Heart Shaped Box című dalhoz készült 1993-ban, a sajátos világáról ismert Anton Corbijn rendezésében. A bibliai szimbólumok és a vörös szobában chillező zenekar mellett a legfurcsább az egészben az a hatéves kislány, aki a Ku Klux Klan tagjai által hordott jelmezben szerepel.

Red Hot Chili Peppers: Give It Away

A tavaly szeptemberben Budapesten is koncertező zenekar több klipje is szerepelhetne itt (az Aeroplane vagy az Around The World), mi azonban az ezüst színekre festett tagokkal operáló, fekete-fehér videót választottuk. Ezt a klipet Stéphane Sednaoui rendezte. 

A sort persze tovább lehet folytatni, és még rengeteg bizarr klipet fel lehet hozni példának a kilencvenes évekből - itt érdemes tovább indulni. 

Tud olyat, ami ezeknél is furább?
Küldje el nekünk!
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Bizarr? Nem, azok a kilencvenes évek klipjei voltak

A XX. század utolsó évtizede igazi aranybánya, ha furcsa és mai szemmel már egészen vicces videókat akarunk nézegetni.

4 · Jul 01, 2017 03:50pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments