Ma száz éve született Szabó Magda, és az évforduló alkalmából belenéztem a nemzetközi képarchívumba, hogy nincs-e véletlenül fotójuk a leghíresebb magyar írónőről. Nem volt, találtam viszont egy olyan képet, amire nem számítottam, és ez is nagyon szorosan kötődik Szabó Magdához.

A kép 2012 márciusában készült Az ajtó című Szabó Magda-regényből készült film berlini bemutatóján. Középen Helen Mirren látható, aki a film főszereplője volt, a bal oldalon Szabó István áll, aki a filmet rendezte, és a kép hivatalos felirata szerint még egy „guest”, azaz vendég látható a fotón, dehát természetesen Eperjes Károly az, aki Szabó Magda férjét alakította a filmben.

Maga az írónő ezt a filmbemutatót már nem érhette meg, 2007. november 19-én, azaz már csaknem tíz éve hunyt el. Emlékezzünk Szabó Magdára az alábbi, 1992-es, tehát most 25 éves interjúval! Az írónő ekkor 75. születésnapját ünnepelte.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Szabó Magdát kerestük, és mit találtunk...!

Ma száz éve született a leghíresebb magyar írónő, és ha ő nem lett volna, ez a fotó sem készülhet el Helen Mirrenről és Eperjes Károlyról.

38 · Oct 05, 2017 11:30am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments