Persze a legbizarrabban csengő idézetet választottuk címnek, de érdemes elolvasni az alábbi sajtóközleményt, aminek a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az érzelmi intelligencia fontosságára. Az EQ többek között az arra való képesség, hogy mások érzelmeit felismerjük, pontosan úgy, ahogy például az alább részletesebben kifejtett és kontextusba helyezett sztoriban Szily Nóra is felismerte a közérti eladó érzelmeit.

A mélyinterjúiról ismert televíziós személyiségen kívül többek között még Till Attila, Náray Tamás és Bombera Krisztina is szerepelt ezen az eseményen, amely az EQ Sexy nevű mozgalom bemutatkozása volt. Alább a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményt közöljük teljes egészében.

Sikerrel debütált az EQ-sexy mozgalom

Sztárok vallottak az első EQ Napon

Több közismert ember, köztük Till Attila, Bombera Krisztina, Náray Tamás és Szily Nóra vett részt az első EQ Napon, melyet Kósa Erika, hazánk egyik legelismertebb üzletasszonya hívott életre. Az eseményen kiderült, hogy a hírességek miért tartják fontosnak az érzelmi intelligenciát az élet bármely területén.

Közel 400 vendég részvételével tartották meg pénteken a Dürer-kertben a Kósa Erika Akadémia szervezésében az első EQ Napot, amelyhez csatlakozott a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, s amelyen az érdeklődő közönségen kívül számos híres és elismert ember is tiszteletét tette és kerekasztal beszélgetésekben mondták el, hogy szerintük miért is fontos az érzelmi intelligencia az élet minden területén.

Az esemény moderátora Holló Márta, kommunikációs tanácsadó, coach izgalmas kérdésekkel - ezáltal a figyelmet végig fenntartva - készült a rendezvényre, ahol sok érdekes dolgot megtudtunk például többek között arról, hogy Tilla szerint miért fontos a tudás mellett az empátia. „Szerintem nagyon fontos, hogy beszéljünk arról, hogy éppen milyen érzelmi életet élünk, hogy az érzelmeink hogyan befolyásolják a mindennapjainkat – mondta Tilla. - Hogy nemcsak az számít, amit az ember megtanul, hogy nem az a legfontosabb, hogy milyen viselkedésmintákat követünk, hanem az, hogy mi van belül – és belül sokkal de sokkal több érzelem van, mint tudás. Sőt, a jó érzelem, az sokkal több, mint a jó tudás” – mondta a televíziós műsorvezető, filmrendező.

Ezekkel a gondolatokkal Bombera Krisztina, riporter, elismert televíziós újságíró is egyetértett, aki szerint ahhoz, hogy korlátok nélkül tudjunk élni, fel kell hagyni az ítélkezéssel önmagunkkal és másokkal szemben. A riporter több évig élt New Yorkban a családjával, ahol megtapasztalta, a tengeren-túli emberek nyitottságát és másokhoz való nyitott hozzáállását. „Ott mindenki úgy fogadja el a másikat, ahogy van. Úgy vagy jó, aki vagy, ahogy vagy” – mesélte az újságíró, aki szerint a szabad élet egyik legfontosabb eleme az ítélkezés-mentes élet, a mások felé közvetített empátia.

Szily Nóra – pszichológus, coach, újságíró évtizedeken át több száz mélyinterjút készített a televízióban és írott felületeken egyaránt. Ezekkel az írásaival, riportjaival óriási sikereket ért el, hiszen érződik bennünk a kérdező együttérzése, valódi érdeklődése a válaszadók felé. „Az érdeklődés, érdekessé tesz, sőt népszerűvé!” – vallja Nóra. „A lakóhelyemhez közeli közértben észrevettem, hogy az eladó hölgy igencsak szomorú, fátyolos a tekintete. Megkérdeztem tőle, hogy mi történt? A válaszára figyeltem és nem rögtön egy saját történettel reagáltam, mint ahogy általában tenni szoktuk. Majd ismét egy rá vonatkozó kérdést tettem fel. Ha igazán a másikra fókuszálunk és nem önmagunkra, az bizalmat ébreszt és épít. Apró kommunikációs trükk, de a beszélgetés mindkét résztvevőjében jó érzést kelt- egymásra hangol” – osztotta meg történetét a pszichológus.

Az egyik legérdekesebb beszélgetést Náray Tamással, a nemzetközileg elismert divattervezővel folytatta Holló Márta. A művész szerint nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretne boldogulni az életben, aki ne vágyna sikerre. „Sokan célnak tekintik a sikert, közben az egy következmény – mondta Tamás. – Mégpedig a hosszú, fáradságos munka következménye. Nemcsak tudásra van szükségünk és nemcsak olyan dolgokra van szükségünk, amit előttünk már mások megcsináltak, vagy megmutattak. Szükségünk van az érzelmeinkre. Nagyon fontos, hogy bele tudjuk képzelni magunkat valaki másnak a helyzetébe. Nagyon fontos, hogy ne ítélkezzünk, hanem megpróbáljuk megérteni, hogy bizonyos dolgokat egy másik ember miért csinál, vagy miért éppen úgy csinálja, ahogy teszi.” – tárta fel gondolatait, és a sikerének egyik titkát a világhírű divattervező.

Az EQ Nap csak a kezdete a Kósa Erika által indított mozgalomnak, hiszen a cél az, hogy legyen tízezer támogató, és az érzelmi intelligencia világnapjává nyilvánítsák október 13-at. Ezt az ügyet ezen a linken támogathatja, míg az EQ Sexy Facebook-oldaláért ide kell kattintani.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Szily Nóra észrevette, hogy a közértesnek fátyolos a tekintete

Egy hétköznapi példa arról, hogy miért fontos az érzelmi intelligencia az EQ Sexy nevű esemény bemutatkozójáról.

5 · Oct 19, 2017 02:30pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments