Nagyon röviden, nagyon dióhéjban a Weinstein-botrány lényege:

  • A The New York Times és a New Yorker két, egymástól független cikkben írta meg 1 évnyi kutatómunka után, hogy Harvey Weinsten szexuálisan zaklatott több színésznőt, sőt, a vádak szerint néhányat meg is erőszakolt.
  • Rövid hallgatás után több sztár előállt a saját történetével, ami mind arról tanúskodott, hogy Harvey Weinstein tényleg szexuális ragadozó.
  • Kiderült, hogy több évtizede történt esetekről egyszer már majdnem megjelent egy cikk, de akkor azt még publikálás előtt sikerült hátulról megtorpedózni.
  • A hollywoodi filmipar a producer ellen felhozott vádak miatt látványosan keresztre feszítette Harvey Weinsteint, még saját maga alapított The Weisntein Company produkciós cégből is kirúgták.

Weinstein kiedott egy közleményt, amiben lényegében bocsánatot kér, de konkrétan nem mondja ki, hogy miért, csak olyat említ, hogy sajnálja, hogy viselkedésével  sok fájdalmat okozott a kollégáinak  a múltban(Itt szemezgethet a Weinstein-botrányról írt cikkeink közül.)

Most viszont beperelte a saját maga által alapított céget, hogy védje magát és persze a céget is.

Konkrétan az összes ki- és bemenő leveléhez akar hozzájutni, ami valaha ott volt az ő e-mail fiókjában. Erre azért van szüksége, hogy bizonyítani tudja, hogy az őt és a cégét beperelt nők által felhozott vádakban mennyire is felelős.

Továbbá a beosztottak teljes listáját is látni akarja. Mindezekre azért van szükség, hogy bebizonyítsa, volt olyan eset, hogy a The Weinstein Company volt rákényszerítve arra, hogy indokolatlan megállapodások során pénzt fizessen ki egyeseknek.

A hírek szerint 8 nővel is történt valamilyen megállapodás. Weinstein állítja, hogy azokat az összegeket, bizony az ő zsebéből húzták ki.

(TMZ)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Harvey Weinstein beperelte a saját cégét

Váratlan fordulatot vett a Weinstein-botrány.

6 · Oct 27, 2017 11:47am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments