Korábban már összeszedtük azokat a hírességeket, akiknek valamiért nincs Instagram-fiókjuk, de más közösségi felületen se virgonckodnak nagyon. Emily Blunt azzal indokolta a dolgot, hogy ez a fiataloknak való, ő meg már egy megkövült dinoszaurusznak számít. A Harry Potter-sorozat arca, Daniel Radcliffe egyszerűen ki nem állhatja a Twittert és az Instagramot. Szerinte egyáltalán nem jó ötlet megosztani minden pillanatot és eseményt, ami csak történik velünk. Jennifer Lawrence egy interjúban elmondta, hogy soha nem lesz fent az Instagramon, de a Twitteren se, sőt, bevallotta, hogy neki még az emailezés is magas. 

Jennifer Aniston nagyon szomorú amiatt, hogy a fiatal kölykök egész álló nap csak az okostelefonjukat nyomkodják és az Instagramon osztják meg a képeiket. 

Mindezek után jön a kérdés, hogy a celebszülők, akiknek a gyerekeik már a közösségi médiával együtt nőnek vagy nőttek fel, mennyire féltik őket ettől a közegtől.

Elenyésző mértékben, de amint az fentebb olvasható volt/van egy-két híresség, aki távol tartja magát a Facebooktól, Twittertől, Isntagramtól. És nagyjából ugyanekkora arányban vannak azok a celebszülők, akik minden online fuvallattól féltik gyerekeiket.

Megan Fox korábban azt nyilatkozta, hogy nem engedi a gyerekeit tévézni. Filmeket nézhetnek, mert azoknak van eleje, közepe meg vége, egy egyértelmű, lineáris történetvezetéssel operáló történetet kapnak, amivel nincs semmi baj. De a tévézés más tészta. Az non-stop ott van és különböző tartalmakka árasztja el az embert, amit nagyon nehéz kezelnie egy felnőttnek is.

Hugh Jackman gyerekei csak hétvégente tévézhetnek. Sőt! Az internetezés is csak a hét utolsó két napján megengedett számukra.  De az Amerikai Egyesült Államok elnökének gyerekei is le voltak szabályozva. Megvolt, hogy mennyit netezhetnek. Kate Winslet ennél sokkal szigorúbb: konkrétan letiltotta gyerekeit minden közösségi oldalról azért, hogy megvédje őket. Hasonló intézkedést tett Angelina Jolie és Brad Pitt is, amikor még együtt voltak. Ők ugyan nem vonták meg a gyerekektől a netet, vagy a Facebookot, vagy bármit, viszont a saját biztonságuk érdekében blokkoltak bizonyos tartalmakat.

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

(ETonline, cheatsheet)

Facebook Post Comment Embed placeholder.