Belegondolt már valaha, hogy a zenészeknek mennyire fárasztó és unalmas lehet néha, hogy ugyanazokat a dalokat kell éveken keresztül játszaniuk? Persze, őket ezért fizetik, de mégis van olyan, hogy nem bírják tovább és fellázadnak a saját szerzeményeik és rajongóik ellen. Most elhozunk öt olyan világhírű slágert, amit a saját előadóik gyűlölnek.

Radiohead - Creep

Thom Yorke még egyetem alatt, 1987-ben írta a zenekar talán leghíresebb dalát, de már akkor utálta. A banda gitárosa egy interjúban elmondta, York már akkor is Crapnak (szarnak) hívta a dalt és ő sem szerette különösebben. De csak 1997-ben vált nyílttá az énekes gyűlölete a szerzeményével szemben, mikor egy montreali koncerten mikor a tömeg követelni kezdte a dalt, akkor beszólt nekik, hogy: „menjetek a francba, elegünk van belőle!" Évekig nem is játszották a Creepet koncerten, mára azonban Yorke némileg megenyhült. Egy 2017-es interjúban, amit a Rolling Stone magazinnak adott, azt mondta: „néha tök jó  (eljátszani), de máskor abba akarom hagyni a felénél, mert nem hiszem el, hogy már megint ez történik.”

 Led Zeppelin - Stairway to Heaven

„Kiütést kapnék attól, ha minden koncerten el kéne énekelnem ezt a számot. Megírtam és tényleg volt valamiféle jelentősség akkor, 1971-ben, de 17 évvel később... Már nem tudom” - nyilatkozta az énekes, Robert Plant, 1988-ban a Los Angeles Timesnak. A zenész utálata azóta se csillapodott a sláger iránt, ezt pedig legutóbb azzal fejezte ki, hogy mikor 2007-ben újra összeállt a zenekar egy koncert erejéig, nem volt hajlandó a Stairway to Heavennel zárni a fellépést, hanem valahol a közepén játszotta le a sokak által legjobban várt slágert.

Madonna - Like a Virgin

Az énekesnőből 2008-ban egy rádióinterjú alkalmával bukott ki, hogy két hatalmas slágerét is gyűlöli. 

Nem hiszem, hogy valaha újra el tudom énekelni a Like a Virgint vagy a Holidayt. Egyszerűen képtelen vagyok rá, maximum csak akkor ha valaki fizet nekem érte 30 milliót

- mondta, majd egy évvel később arról is beszélt, hogy mennyire utálja azt, hogy bárhova megy, mindenhol azzal akarnak neki kedveskedni, hogy a saját zenjét rakják be neki, ez pedig általában a Like a Virgin, amit - saját elmondása szerint - a legkevésbé szeretne hallani. Ám ellenérzések ide vagy oda, Madonna azért felül tud emelkedni ezeken, a 2016-os Rebel Heart turnéján mindkét dalt előadta.

Oasis - Wonderwall

A dal, ami nélkül nem is létezik parti és vélhetően nemcsak a zenekart idegesíti már rettentően, hanem mindenkit aki 1995 óta nem volt olyan buliban, ahol ne csendült volna fel, hogy: „you're my wonderwall”. A sláger előadója, Liam Gallagher, pédául annyira ki van tőle, hogy 2008-ban így nyilatkozott róla: „kibaszottul utálom azt a kurva dalt! Minden alkalommal, mikor eléneklem hányingerem van. És ott van az is, hogy mikor Amerikába mész, az emberek olyanokat mondanak, hogy: te vagy Mr. Wonderwall? Ilyenkor nagyon meg tudnék ütni valakit."

Beastie Boys - (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!)

A banda eredeti célja a számmal az volt, hogy kifigurázza a folyton partizó egyetemistákat, ám annyira finomra sikerült végül az irónia, hogy a legtöbben meg sem értették. Így bulihimnusz lett dalból, és pont azoknak vált a kedvecévé, akiket eredetileg parodizálni akartak vele. „Eléggé kiakaszt, hogy ezzel felerősítettünk bizonyos értékeket emberekben, olyan értékeket, amik teljesen távol állnak tőlünk - mondta egy interjúban a slágerről Mickey D.

Forrás: People

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ha tényleg szereti a kedvenc zenészeit, ezeket a slágereket sose kéri tőlük

Lehet, hogy a most következő öt dalt ön imádja, de a saját előadóikat kirázza tőlük a hideg.

0 · Dec 28, 2017 03:27pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments