2017 utolsó lapszemléjéhez a Bors szállította le a tökéletes hírt. Az újság ismét feltépte az alig behegedt sebeket, melyeket Zámbó Jimmy 17 évvel ezelőtti halála okozott és ezt alkalommal az énekes egyik volt barátját szólaltatták meg. A lapnak, Komáromi István, egykori XXII. kerületi rendőrkapitány és nyugalmazott dan­dártábornok nyilatkozott, aki később szintén zenész lett, és több dalt is írt Jimmynek.

A férfi, aki bár ellenezte a fegyvertartást, maga írta alá az engedélyeket, arról beszélt, hogy a zenészt is mindig le akarta beszélni a pisztolyról és szinte biztos benne, hogy ha Jimmy megfogadja a tanácsát, ma is élhetne. 

Nem szerettem a fegyvereket, és Jimmyt is próbáltam lebeszélni a viseléséről. Mindig mondtam neki, hogy „tedd el, nincs rá szükséged, egyszer rosszul fog elsülni”, de nem hallgatott rám. Lehet, hogy a mai napig élne, ha megfogadja a tanácsomat. Sokszor mutogatta, elővette, de mindig elrakattam vele

- magyarázta az ex-rendőr, aki azt is hozzátette, az összeesküvés-elméletek ellenére, ő úgy véli, egyszerű, szerencsétlen baleset áldozata lett Jimmy.