Family Guy focim forgatas4

Csak szex meg bűn, ez lett a szórakozás

vik
2018.01.11. 13:37

A Family Guy 15. évadát ma estétől kezdik játszani a Comedy Centralon, amire a csatorna pont egy olyan zseniális promóvideót készített, amilyen zseniális maga a sorozat: újraforgatták a sorozat főcímét, a hazai verziót szinkronizáló színészekkel.

Azon kívül, hogy nyilván élő szereplőkről beszélünk, a végeredmény pont olyan, mint az eredeti, de a magyar szívet az is melengeti, hogy még a dalt is lefordították.

A kisfilmben tehát a Stewie-t, Petert, Loist, Christ és Briant szinkronizáló színészeket (Dolmány Attilát, Kerekes Józsefet, Vándor Évát, Hamvas Dánielt és Schnell Ádámot) láthatja, az egyetlen különbség, hogy az amúgy Nemes Takách Kata hangján megszólaló Meget kivételesen Tóth Kern Enikő játssza. 

(Íme a nagy mű) 

Dolmány Attila (Stewie) a Velvetnek a forgatás körüményeiről és a Family Guy-jal kapcsolatos élményeiről beszélt.

Több mint fél évvel ezelőtt, hogy az első élőszereplős kis filmszkeccseket forgattuk, poénból felvetődött Faragó Daniban az ötlet, mi lenne, ha leforgatnánk a főcímet is. Akkor még nem gondoltam, hogy valóra is váltjuk. Ősszel kerestek meg a srácok újra a Comedytől, hogy ezt márpedig meg kell csinálnunk. Voltak fennakadások, de a végére olyan patentül összerakták a dolgot, hogy Csillag Manó rendezésével egy iszonyú profi, bár sokszor röhögésbe fulladó forgatási napunk volt. Lehet, hogy nem látszik, de egy nap alatt hoztuk össze, és amikor éppen valaki nem a kamera előtt állt, akkor vagy aludt, vagy gyakorolta a koreográfiát egy félreeső helyen. Nekem felejthetetlen nap volt!”

(Alább a werkfilmet tekintheti meg)

„Kedvenc jelenetem egyébként nincs. Az egészet imádom! De azért persze vannak kiemeltek, mint például a már legendás 'Hogy áll a könyved, amin dolgozol" jelenet Briannel, vagy a szintén már ikonikussá vált "Mami, mami, anci, anci..." jelenet, ami személyes élményt is hagyott maga után.”

Amikor évekkel ezelőtt Alex Borstein - aki az eredetiben Lois hangja - Magyarországra látogatott, Vándor Évi és Kerekes Pubi díszes társaságában találkoztunk vele. Alex azt kérte, mondjam el neki magyarul ezt a jelenetet. Elmondtam, nagyon jól szórakozott, és dicséretként, röhögve hozzátette: jobb vagy, mint Seth MacFarlane.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Csak szex meg bűn, ez lett a szórakozás

Dolmány Attila, Stewie magyar hangja elmondta nekünk, milyen volt újraforgatni a Family Guy főcímét.

166 · Jan 11, 2018 01:37pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments