Logan Paul holttesttel viccelődő videója mellett négy bűncselekménnyel is vádolható

vik
2018.01.13. 15:34

Nem csillapodnak a kedélyek a youtubesztár, Logan Paul videójának ügyében, amelyen az látható, hogy Japánban, az Aokigahara nevű erdőben egy fáról lógó holttestől kérdezgeti, hogy életben van-e még. Tette ezt - elmondása szerint - azzal a céllal, hogy bemutassa, milyen rossz dolog az öngyilkosság, és ne csinálja senki. A Youtube elég későn, de végül állást foglalt a kérdésben, és a felháborodott internetezők mellett ők is azt hangsúlyozták, hogy ez a felvétel egyszerűen nem lehet alkalmas eszköz arra, hogy egy ilyen komoly társadalmi problémára felhívja a figyelmet.  

A gyalázatosnak megbélyegzett videót azóta törölték a netről, és hiába kért bocsánatot, a következmények alapján ez csak a kezdete volt Logan Paul mélyrepülésének.

A vlogger japán útja ugyanis egyéb okok miatt is problematikusnak tekinthető, és ha visszatérne az országba, ezen kívül négy bűncselekmény vádjával is szembesülnie kellene. Ezeknek ráadásul mindegyike kapcsolatba hozható az általa leforgatott videósorozattal.  

GettyImages-686466766

A Daily Beast szerint a férfit a japán rendőrség a következőkkel gyanúsíthatja: 

tulajdon megrongálása, nyilvános illetlenkedés, üzleti ügyekbe való beavatkozás és erőszakos közlekedés. 

Egy volt nyomozó hangsúlyozta, hogy ezekre a bűncselekményekre maga Paul szolgáltat bizonyítékokat a saját videóival.  

Nem találkoztunk ilyen ostoba bűnözővel azóta, amióta néhány idióta feltöltött magukról egy videót az internetre, amin egy eladót zaklatnak, és cigarettát lopnak tőle.” 

Taihei Ogawa, japán egyik legelismertebb volt detektívje, szintén nyilatkozott a lapnak, ő a következőket említette:

Teljesen mindegy, hogy japán vagy külföldi, akkor is törvényt szegett. Ráadásul ezeket a törvénytelen dolgokat meg is mutatta több ezer embernek, akik követik őt a Youtube-on, iszonyú rossz példát statuálva ezzel.

„Még ha vicceskedésnek szánta is, hogy valakinek (jelen esetben a szállodának, ahol megszállt) a tulajdonát megrongálja, vagy zaklatja az embereket, attól a tény még tény marad: olyanoknak a munkáját tette tönkre, akik őszinte, becsületes életet élnek. Durva volt, és most már csak púp az emberek hátán.”

Ha a szálloda vádat akar emelni, bármelyik rendőrkapitányság szívesen elindítja majd a nyomozást. Nem lesz nehéz dolguk, elvégre minden bizonyítékot feltöltöttél, amikre hivatkozni lehet majd

- üzente Paulnak a nyomozó. 

(Daily Beast)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Logan Paul holttesttel viccelődő videója mellett négy bűncselekménnyel is vádolható

A rendőrök szerint egy idióta bűnöző, aki minden vádponthoz bizonyítékot szolgáltat a videóival.

11 · Jan 13, 2018 03:34pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments