A Weinstein-botrány kirobbanása óta számos híres és civil nő mert előállni a saját történetével arról, milyen szexuális zaklatások érték. Az idei Women's Marchon pedig Natalie Portman is megosztotta a tapasztalatait és a beszédével egy nagyon fontos problémára hívta fel a figyelmet: a kislányok szexualizálására. Ő ennek volt áldozata, miután 13 évesen eljátszotta Mathilda szerepét a Léon, a profi című filmben. Portman elmondása szerint, emiatt élete első rajongói levelének elolvasása is sokkoló élmény volt számára.

Nagyon kíváncsi voltam, milyen reakciók érkeznek majd a munkámra. Izgatott voltam, mikor kinyitottam a levelet, amiben végül egy pasi szexuális fantáziáját olvastam arról, hogyan erőszakolna meg.

A színésznő azt is felidézte, milyen megrázó volt számára, hogy miután bemutatták a filmet azzal szembesült, hogy sok helyen a növekvő melleiről beszéltek és jól emlékszik arra is, mikor egy rádióadó visszaszámlálást indított a 18. születésnapjáig, mikor már legális lesz szexelni vele.

Ezek az élmények pedig nagy szerepet játszottak abban, hogy alakult később a karrierje. Tudatosan állította be magát olyannak, mintha konzervatív, prűd és stréber lenne, sőt volt, hogy azért utasított vissza egy szerepet, mert csókoloznia kellett volna a vásznon.

Nagyon hamar, már 13 évesen megértettem, hogy nem fejezhetem ki a szexualitásomat, különben nem lehetek biztonságban. A férfiak ugyanis ettől feljogosítva éreznék magukat arra, hogy tárgyiasítanak, ami nekem nagyon kellemetlen lenne.

- mondta beszédében Portman, majd azt is hozzátette, mivel őt testileg nem bántalmazták, ezért a Weinstein-botrány első hullámában nem is esett le neki, hogy amik vele történtek, hasonlóan súlyos, traumatikus élmények.

Először azt hittem, hogy nekem nincs ilyen történetem. Aztán rájöttem, vagy 100 ilyen sztorim van nekem is

- osztotta meg felismerését a színésznő, aki ezzel annak is nyomaték adott, hogy a bántalmazás és zaklatás nem csak fizikai lehet.

Forrás: HuffingtonPost

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A 13 éves Natalie Portman első rajongói levele a megerőszakolásáról szólt

A színésznő arról beszélt, mennyire megrázó élmény volt számára, hogy már kislányként férfiak szexuális fantáziáinak szereplője volt.

17 · Jan 24, 2018 02:55pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments