2016 szeptemberében volt egy olyan hír, hogy Katie Holmes lassan kiteregetheti a szennyest. A cikk ugyan nem a leghitelesebb forrásból származott, viszont logikus volt a feltételezés, hogy a Tom Cruise-zal való válása után Katie Holmes látványosan nem mutatkozott más férfiakkal. És nem hónapokról, hanem évekről beszélünk. Az volt az elmélet az esettel kapcsolatban, hogy

a színésznő azért nem járhat hivatalosan senkivel, mert le van írva, hogy lányuk nem láthatja állandóan idegen férfi társaságában. Ezért nem beszél volt férjéről, mert a szerződés szerint nem mondhat semmi olyat, amivel kellemetlen helyzetbe hozhatja a színészt.

Pedig Katie Holmes Cruise miatt lett szcientológus, aztán a válással együtt ki is lépett. Nem vad feltételezés az, hogy a színésznőnek voltak gondjai az egyházzal, amiben volt férje elég meghatározó szerepet tölt be. Tehát Holmes olyan dolgokat tudhat a szcientológiáról, amit csak nagyon kevesen. Még az egyház ellen rendíthetetlenül harcoló ex szcientológus Leah Remini sem, hisz ő sem volt olyan szinten, de még a közelében sem, mint Tom Cruise.

Volt  olyan időszak, hogy a színészpár (Cruise és Holmes) Los Angeles-i háza egyfajta főhadiszállásként üzemelt, ezért biztos volt néhány olyan dolog, amit Katie Holmes is láthatott vagy hallhatott. Például csak az OT III szintet elért szcientológusok olvashatják el az egyház atyjának, L. Ron Hubbardnak eredeti írásait, amiben ki tudja még mik lehetnek Xenun és a thetánokon kívül. Feltételezhetően Katie Holmes minden eddigi, szcientológiától elszakadt embernél többet tudhat erről a szervezetről. Bizonyos szempontból érthető, hogy miért kell titokban tartani dolgokat, hisz lehet, hogy a hű tagok is kitérnének a hitükből, ha kiderülne az igazság.

Ha igaz, akkor 2017-tel lejárt a váláskor aláírt titoktartási szerződés, amiben Katie Holmes hallgatását nagyjából 10 millió dollárért vette meg Tom Cruise (és a szcientológusok). Lassan már egy hónap is eltelt 2018-ból, de még sehol egy apró hírmorzsa Tom Cruise eddig nem ismert szcientológus dolgairól. Ez pedig felvet pár kérdést.

  1. Katie Holmes miért nem akar kitálalni volt férjéről és az ő egyházáról?
  2. Lehet, hogy nem is tud semmit?
  3. Esetleg meghosszabbították a titoktartási szerződést?
  4. Lehet, hogy Katie Holmes tudna mit mondani, de már nincs benne harag, így hagyja az egészet?

Ön mit gondol, Katie Holmes miért nem tálalt még ki Tom Cruise-ról?