Fent Kaley Cuocót láthatja a borítóképen, és az alábbi fotón is az Agymenők című sorozatból ismert színésznő szerepel, csak a vőlegényével, Karl Cookkal.

Frenetikusan vicces, nem?

Az a poénos egybeesés velük kapcsolatban, hogy ugye a férfi vezetékneve Cook, ami szakácsot jelent angolul. Na és vajon olaszul mit jelent az, hogy Cuoco? Természetesen szintén azt, hogy szakács. Szóval az biztos, hogy ha vezetéknevekről van szó, akkor ők nagyon összeillenek.

Egy másik sorozatszínésznővel folytatjuk: Regina King szintén szerepelt az Agymenőkben, de az igazi hírnevet és díjesőt az American Crime hozta meg neki, illetve ezen kívül aki a Leftoverst nézte az HBO-n, az is emlékezhet, hogy mekkorát kacagott mindig, amikor a stáblista Regina King nevéhez ért.

Vagy ön nem találja szellemesnek?

Pedig az, csak bele kell gondolni a nevek jelentésébe. A King vezetéknév, amint azt minden angolul tudó azonnal rávágja, királyt jelent – a Király mellesleg Magyarországon is egy egész gyakori vezetéknév. A vicc az az egészben, hogy a latin eredetű Regina keresztnév viszont azt jelenti, hogy királynő. A Regina King név magyarra fordítva tehát az lenne, hogy Király Királynő.

És akkor nézzünk még egy sztárpárt: Natalie Portman Oscar-díjas színésznőt és balett-táncos férjét, Benjamin Millepiedet. Ők ugye a balettos témájú Fekete hattyú forgatásán jöttek össze, ahol Millepied táncos-koreográfusként dolgozott, Portman meg a főszereplője volt a filmnek.

Náluk a férj az, akire különösen illik az a mondás, hogy

nomen est omen.

Benjamin Millepied ugyanis francia származású, franciául pedig a mille azt jelenti, hogy ezer, a pied pedig azt jelenti, hogy láb(fej). Szóval ő magyarul Ezerlábú Benjámin lenne, ami egy balett-táncosnak meglehetősen humoros név, nem?

De.

Köszönjük, és további szép napot kívánunk önnek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Feltűnt már, hogy miért vicces ennek a három celebnek a neve?

Tudja, hogy hívják Kaley Cuoco férjét? Karl Cook, ahahahaha! Na és az megvan, hogy van egy olyan színésznő, hogy Regina King? Bruhaha! (Klikkeljen, elmagyarázzuk.)

25 · Jan 28, 2018 09:03am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments