Azért nagy szó, hogy a Weinstein-botrányok kapcsán végre Uma Thurman is megszólalt, mert a színésznő rengeteget dolgozott együtt a producerrel, és nemrégiben már pedzegette, hogy valami történt közöttük annak idején, de egészen addig nem akart nyilatkozni róla, amíg csak a düh beszélt volna belőle.

Most úgy fest, megnyugodott, és a New York Timesnak adott interjújában kitálalt azzal kapcsolatban, hogy a producer hogyan zaklatta őt egy londoni szállodában, és ennek milyen előzményei voltak. Emellett azt is megosztotta, mennyire rosszul érinti a gondolat, hogy talán pont amiatt eshetett annyi nő Weinstein áldozatául, mert ő annak idején nem számolt be a saját történetéről. 

Weinsteinnel a Ponyvaregény bemutatója után keveredett szorosabb kapcsolatba, de kizárólag munkajellegűbe - valójában fel sem tűntek neki a producer valós szándékai. 

A két esetből az első az volt, amikor egy párizsi hotelszobában beszégettek egy forgatókönyvről - illetve ez volt az eredeti terv, aztán ebből nem sok valósult meg, miután a férfi egy fürdőköpenyben kezdett grasszálni a színésznő előtt. Thurman ebből még semmi rosszat nem feltételezett.

Nem éreztem fenyegetőnek, inkább olyan volt, mintha a fura, kacérkodó nagybácsim lett volna

- emlékezett vissza.

A beszélgetés egy folyosón végighaladva, majd egy szaunában folytatódott. Thurman-en csizma, bőrnadrág és bőrdzseki volt, és amikor elkezdett ömleni róla a víz, és szóvá tette, hogy micsoda hülyeség itt ücsörögni, Weinstein berágott, és kiviharzott a helyiségből. 

A második eset szintén egy szállodában történt, csak ez már Londonban, a Savoyban, a Ponyvaregény bemutatója után. A színésznő azt állítja, hogy Weinstein egyszercsak lelökte a padlóra, leteperte, és megpróbálta elővenni a péniszét. A színésznő azonban valahogy, afféle gyíkmozgással ki tudott szabadulni a kezei közül, majd elmenekült. 

Weinstein egy hatalmas csokor sárga rózsával kért bocsánatot a színésznőtől, egy cetlivel, amelyen az állt:

remek ösztöneid vannak.

Aztán Thurman hiába igyekezett többedmagával találkozni a producerrel, ő mégis úgy intézte, hogy újra kettesben maradjanak a szállodai szobájában. Ezzel nem járt túl jól, Thurman ugyanis megfenyegette, hogy ha másokkal is úgy viselkedik, ahogy vele, akkor tönkreteszi a karrierjét, a családját és az egész életét. Ezt egyébként az éppen terápián lévő Weinstein szóvivője elismerte, ahogy maga Weinstein is azt, hogy szerencsétlenül közeledett a színésznőhöz, de csak azért, mert félreértette a közeledését Párizsban, és azt hitte, flörtölnek egymással. Uma Thurman a londoni eset óta különösen figyelt arra, hogy ne kelljen kettesben maradnia a producerrel. 

Az egész helyzetben az is furcsa, hogy ő az egyetlen olyan nő, akitől Weinstein bocsánatot kért, bár azt beszélik, hogy csak Quentin Tarantino nyomására tette meg. 

Amióta előállt a történetével, számos híresség fejezte ki tiszteletét Uma Thurman felé: Jessica Chastain, Reese Witherspoon és Bette Middler is.