Hétfőn délelőtt 10 órakor volt a Valami Amerika 3. című film sajtótájékoztatója, ahol meg lehetett nézni a filmet, plusz lehetett beszélni a szereplőkkel. A Blikk arról ír, hogy Hujber Ferenc furcsán viselkedett az esemény ideje alatt, illetve azt is megjegyzik, hogy a színész

„ijesztően lefogyott."

A fogyás ijesztőségének mértékéről nem tudunk nyilatkozni, viszont Hujber viselkedésére lehet, hogy van egy magyarázatunk. A színész mindössze annyit csinált, hogy nem szólalt meg. A Blikk leírása szerint, amíg a többiek kedélyesen elsztorizgattak a forgatásról, ő a plafont bámulta. A beszámoló szerint egyszer mégis megszólalt, hogy

„Én nem szeretnék mondani semmit, ha nincs kérdés"

- és ezzel tovább is adta a mikrofont. De vajon minek köszönhető ez a szokatlan szótlanság? 

Hujber Ferenc még január közepe környékén tett ki a Facebook-oldalára egy hivatalos kiírást, melyben az állt, hogy szeretne teljesen visszavonulni a média és bulvárszerepléstől. Amikor ezt olvastuk, egyből az ugrott be, hogy így azért elég nehéz lesz majd az időszak, amikor a valami Amerika 3. című filmjét kell promóznia. Ha nehéz, ha nem, úgy tűnik, hogy tartja a szavát.

A közleményben azt is írta, hogy a médiából való totális kivonulás érdekében csak nőknek, sőt, olyan nőknek ad interjút, akivel bejönnek egymásnak és le is fekszenek.

És ez ismét egy remek húzás, hisz ha valahol, valamelyik újságban, valamilyen formában mégis szerepelne egy Hujber-megszólalás, akkor máris lehetne gyanakodni, hogy valami biztos történt.

Röviden: Innen nézve Hujber Ferenc sajtótájékoztatós viselkedése egyáltalán nem furcsa, csak következetes.

Az egészben az a csattanó, hogy Hujbernek elég csak csendben ülnie egy sajtótájékoztatón, akkor is bekerül az újságokba.

(Borítókép: Barakonyi Szabolcs/Index)