A Golden Globe-díjakról döntő Hollywood Foreign Press Association (a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete) belsővizsgálatot indított, miután február 22-én, a GQ-nak adott interjújában Brendan Fraser azt állította, hogy még 2003-ban szexuálisan zaklatta őt a szervezet volt elnöke, Philip Berk. A színész azt mondja, ez is rendesen hozzájárult ahhoz, hogy az utóbbi időben visszavonult a szerepléstől, és inkább csak paparazzók fotóin látható

US Weekly cikke szerint a HFPA mélységesen elítéli a szexuális zaklatást és minden egyéb fomáját, amelyre kicsit is ráhúzható ez a címke. Ha nem így lenne, alighanem felléptek volna az ellen, hogy az idei Golden Globe-díjátadón megjelenők a metoo- és a Time's Up-mozgalmak mellett demonstráljanak fekete ruháikkal. A szervezet most egy közleményben fejtette ki álláspontját Fraser ügyével kapcsolatban. 

Az utóbbi években kiegyensúlyozott munkakapcsolatot ápoltunk vele [...], de ezeknek az állítólagos információknak eddig nem voltunk birtokában, így kötelességünknek érezzük, hogy minden részletet megvizsgáljuk. 

Brendan Fraser verziója mindenesetre már ismert: 

BERK A BAL KEZÉVEL MEGRAGADTA A FENEKEMET, MAJD AZ EGYIK UJJÁT BEDUGTA, ÉS ELKEZDTE BENNE FORGATNI.

„Teljesen kikészültem, úgy éreztem magam, mint egy gyerek, akinek labda van a torkában. Sírni akartam. Mintha valaki láthatatlan festékkel öntött volna le.” 

- nyilatkozta, majd azt is elmondta, hogy Beck egyébként már bocsánatot kért tőle, bár abban sem volt túl sok köszönet, ugyanis egy későbbi, a GQ-nak küdött nyilatkozatában így fogalmazott:

Fraser úr verziója teljes kitaláció, és nem azért kértem bocsánatot, mert rossz dolgot követtem el. Azt sajnálom, ha esetleg valami olyat tettem, ami őt felzaklathatta - nem volt szándékos.