A Vogue készített egy videót Demi Lovatóról, amelyen az látható, hogy az énekesnő szép akkurátusan leveszi magáról a póthaját, és eltávolít az arcáról tizenöt tonna sminket három darab vattapamaccsal. A kisfilm mondanivalója nyilvánvalóan a manapság nagyon divatos üzenet, hogy legyünk minél természetesebbek, és fogadjuk el magunkat olyannak, amilyennek születtünk. 

Egy ilyen akció tud nagyon hatásos lenni, pláne azoknál a fiatal lányoknál, akik a hírességek megjelenéséhez mérik a sajátjukat, ezért sokszor depresszióba esnek, és lekicsinylik magukat, ha nem tudják ugyanazt a szépséget elérni, ami a kedvenceiknek megadatott. Azzal, hogy ezek a híres nők példát mutatnak, és felfedik természetes valójukat, az említett fiatalok önbizalma ismét szárnyalhat, hiszen látják, az idoljaik sem teljesen tökéletesek, így alighanem tőlük sem várja el ezt senki.

Nem is magyarázom túl, tök egyértelmű, hogy mire megy ki a játék, azonban azt be kell látnunk, hogy ez nem mindig sül el a legjobban. Gondoljunk csak Alicia Keys-re, aki elmondása szerint a fent említett elvekre hivatkozva évek óta nem sminkeli magát, mégis rengetegen támadják. 

Utóbbira remek példa Demi Lovato is, aki ezzel a videóval csúnyán kihúzta a gyufát az internetező közönség körében, pedig nyilván nem ez volt a célja. Azt mondják, totál fölösleges volt ezt a filmet elkészíteni, hiszen

semmi különleges nincs abban, hogy egy 25 éves nő smink nélkül sem visszataszító.

Mások azt nehezményezik, hogy ugyan lekerül a műhaj és a smink, azért minden bizonnyal nem lesz teljesen egyszerű és természetes a végeredmény, ha egy profi csapat profi kamerákkal, szűrőkkel és világítással forgatja le azt. 

Azt mondják tehát, hogy gyakran pont az efféle nomakeup-videók kényszerítik a mindennapi nőket irreális és elérhetetlen szépségtrendek hajszolására, ugyanis egy híresség a gyönyörű, egyenes, fehér fogaival és a drága kencékkel megkezelt bőrével még smink nélkül sem fog úgy festeni soha, mint egy nő, akinek se pénze, se ideje, se lehetősége nincs ugyanerre. 

Ön mit gondol?