Hajós Andrással a VIASAT3 új főzős tehetségkutatójának, az Ide Süss!-nek a sajtótájékoztatóján találkoztunk, ahol miután megtudtuk, hogy a forgatás egyik legjobb része az volt, hogy lehetett sütiket kóstolni és ha Hajós egyszer feleségül menne valakihez, akkor az egyik zsűritag, Szabadfi Szabolcs lenne a választottja, beszélgettünk is kicsit a tévéssel. Először például arról, hogyan kerül ő a zenei tehetségkutatóból egyszer csak egy főzős műsorba.

Minden műsor, műsor, elsősorban emberekről szól, akik versenyeznek. Én pedig egy médiaszereplő vagyok, aki akkor éppen felszabadultam. Mikor megkaptam a felkérést, azért én is megijedtem, hogy nekem ehhez nem sok közöm van, de aztán megértettem, hogy a fő feladatom négy egymás számára ismeretlen ember összetartása (a zsűri: Baracskay Angéla és Szabadfi Szabolcs, plusz a két műsorvezető Sass Dani és ő maga – a szerk.). Aztán pedig megláttam, hogy itt ugyanarról van szó, mint bármilyen reality-ben, ahol az emberi érzelmek vannak a középpontban és azok dominálnak

- kezdte Hajós, aki azért azt is hozzátette, hogy bár a műsorban elhangzó szakszavak nagy részéről ő sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák, nem teljesen ismeretlen számára a főzés.

Kifejezetten háztartásbeli és asszonykonyhát viszek. A gyerekeimet és a barátaimat is etetem, de ez nem a „méregdrága alapanyagokból, hétvégenként a menő konyhámban főzök” típusú dolog. Nem mondom, hogy értek hozzá és nem is a hobbim, szerintem ez a kultúra része, és erről már a fiamnak is beszéltem, aki már érti, hogy ételt, azt tudunk készíteni.

De visszatérte az új műsorra, az is kiderült, hogy Hajós tisztában van azzal, hogy lesz összehasonlítás az eredetivel, többek között ezért sem nézett meg túl sokat az angol verzióból. Meg amúgy sem egy nagy tévénéző.

Televíziót nem nagyon nézek, a neten jut el hozzám néhány dolog. Sokszor kínos is, hogy mikor a saját kollégáimmal találkozom, nem nagyon tudom, hogy mit csinálnak és melyik csatornán. De szerencsére ez a saját műsoraimra is vonatkozik, viszont az Ide Süss! forgatása előtt belenéztem az eredetibe. Nagyjából 30 másodperc alatt levettem, hogy mi az, amit ott meg lehet csinálni és itt nem. Nagy különbség van például abban, hogy egy eleve többszáz milliós piacra dolgozó műsor megengedhet magának egy olyan forgatási rendet, amit mi itthon nem tudunk megcsinálni. 20 napot, megállás nélkül forgattunk és ez biztos, hogy a műsor könnyedségére, humorosságára rá fogja nyomni a bélyegét. Ezt én úgy nevezem, hogy a „ja persze faktor”, hogy bezzeg ott mit lehet és itt mit nem. De ezzel együtt, amit szeretettel, humorral és szakmai igényességgel bele lehetett tenni a műsorba, az maximálisan megvolt

- magyarázta a műsorvezető, aki ugyan az elmúlt időben az Ide Süss!-ön dolgozott, de ha minden jól megy, tavasszal és nyáron a Dalfutár új évadát készítheti majd.

A Dalfutár licenszjoga visszaszállt rám. Most tárgyalok tévékkel, vannak érdeklődők, foglalkozom a külföldi értékesítéssel és azzal is, hogy szponzort találjak arra az esetre, hogy ha nem tévébe kerül, akkor esetleg egy YouTube csatornán mehessen majd. Nagyjából egy hónap múlva lesz erről döntés, tavasszal, nyáron fogunk forgatni és szeptembertől lesz látható valahol reményeim szerint. Könnyebb lenne, ha egy csatorna arca lennénk és így lehetne valamit kezdeni ezzel, de nekem fontosabb a szabadság, én független médiásnak tekintem magam szemben a pályatársaimmal, akik évekre leszerződnek csatornákhoz

- beszélt a tervekről Hajós, akitől így tudtuk meg, hogy nincs arról szó, hogy mostantól kizárólag a VIASAT3-on lehet majd őt látni.

Ide süss! március 26-tól minden hétköznap 20:00-tól a VIASAT3-on.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hajós András szívesen lenne egy bizonyos pék felesége, vagyis pékné

A tévést legközelebb egy főzős show műsorvezetőjeként lehet majd látni, ennek kapcsán beszélt munkáról, szabadságról és a Dalfutár jövőjéről is.

3 · Mar 15, 2018 10:38am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments