Meghan Markle rohamléptékben készül a májusi esküvőjére, ami az ő esetében nemcsak azt jelenti, hogy ki kell választania a ruháját és el kell döntenie, hogy milyen virággal dekorálják majd az asztalokat, hanem múlt héten meg kellett keresztelkednie, a napokban pedig át kellett élnie, hogy milyen az, ha terroristák elrabolják és túszul ejtik.

Mivel a királyi ház tagjainak minden pillanatban készen kell állniuk arra, hogy ilyesmi megtörténhet velük, Markle-nek egy kétnapos kiképzésen kellett részt vennie az SAS (a brit különleges légi szolgálat) szervezésében. Ennek során pedig a katonák eljátszották, hogy egy terrortámadásban túszul ejtik Harry herceg feleségét. És amilyen alaposak, arra is felkészítették az ex-színésznőt, hogyan szabadítanák ki egy ilyen helyzetből.

Egy ma már nyugdíjas SAS katona a Daily Mailnek elmondta, a kiképzést annyira élethűre veszik, hogy a célja az, hogy halálra rémüljön, aki részt vesz benne. 

Bár Meghan tudta, hogy nem igazi az ellenég, egész biztos vagyok benne, hogy rettegett. Ilyenkor igazi lőszereket használunk, hogy tudja, milyen egy valódi lövés hangja. Egész biztos, hogy az élmény fizikailag és lelkileg is megterhelő volt számára

- magyarázta a férfi.

A lap úgy tudja, Markel-nek a kiképzés során azt is megtanították, miként kell viselkednie abban a helyzetben, ha túszul ejtik és hogyan kell kapcsolatot kialakítania az elrablóival.

Ugyanezen a procedúrán egyébként anno Diana hercegnének is át kellett esnie, aki végül igazából megtapasztalt egy vészhelyzetet. Az egyik gyakorlat közben ugyanis, mikor egy autóban ült, egy villanógránát szikrája meggyújtotta a haját, így őt ténylegesen ki kellett menteni a kocsiból és meg kellett akadályozni, hogy nagyobb baja essen annál, mint hogy elromlik kicsit a frizurája.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Meghan Markle-t úgy felkészítették egy terrortámadásra, hogy túszul is ejtették

Ezen a procedúrán egykor Diana hercegnének is át kellett esnie, és ő még kisebb balesetet is szenvedett közben.

3 · Mar 15, 2018 09:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments