Az Index médiaügyi blogja, a Comment:com tegnap megírta, hogy az Alkotmánybíróság tett pontot egy nagyon sok éve húzódó pereskedés végére Hajdú Péter és Puzsér Róbert között.

Mindkét fél azt nyilatkozta, nem tudtak arról, hogy az Alkotmánybíróságnál lenne az ügyük. Puzsér egyértelműen győzelemként tekint a döntésre, Hajdú viszont némi távolságtartással közeledik a dologhoz, hogy közszereplőket nyugodtan lehet takonygerincű pszichopatának nevezni. 

A következőket írta a tegnapi döntésről.

Nem hiszem, hogy ez a helyes út! Az emberi méltóságot sokkal jobban kellene védeni. Mert nonszensz, hogy mostantól ismert édesanyákat, édesapákat vagy nagyszülőket nyilvánosan, jogi következmények nélkül lehet mocskolni. Magyarázzam el az iskolás gyerekeimnek, hogy én nem vagyok pszichopata csak mivel a tv-ben dolgozom, ezért rám lehet ezt mondani. Ez döbbenetes! Hol a határ?? A mai döntés értelemben a közszereplőket bárki nevezheti takonygerincű pszichopatának, ez jogilag mostantól legitim. De attól még, mert jogilag legitim, nem gondolom, hogy követendő lenne, 

mert jogilag ugye megengedett társaságban szellenteni is, viszont végtelenül undorító!

Röviden:

oké, hogy lehet, de attól még nem muszáj.

Hajdú Péter teljes posztját itt tudja elolvasni.