Március végén, amikor a háromszoros olimpiai bajnok úszónő még közös fotót posztolt férjével, Shane Tusuppal Ketten a világ ellen címmel, eléggé úgy tűnt, hogy mégis sikerül majd kikecmeregniük régóta húzódó házassági válságukból, és a kapcsolatukat hamarosan rendezni tudják majd.

Nos, most már alighanem fölösleges bizakodni, Hosszú ugyanis egy Facebook-posztban jelentette be, hogy kettejük kapcsolata végérvényesen zátonyra futott, így mostantól a közös munkának is vége. 

Szeretnék mindenféle pletykát megelőzni, sajnos Shane-el nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök. Jelenleg is folyik a felkészülésem a versenyekre, miközben keresem a megfelelő szakmai hátteret a pályafutásom következő szakaszára

- írja a posztjában. A páros kapcsolata decemberben romlott meg annyira, hogy még a válókeresetet is beadták, de aztán egy idő után úgy döntöttek, adnak még egy esélyt maguknak: külföldre utaztaktalálkozgattakpárterápiára is jártak, de ezek szerint ezek mind nem voltak elegendők ahhoz, hogy tisztázzák a kettejük között kialakult feszültségeket.